Ръководството на Серия "А" с официално становище за Юве - Наполи

10:53
Ръководството на Серия "А" с официално становище за Юве - Наполи

Ръководството на Серия "А" излезе с официално становище по казуса с провеждането на дербито от 3-ия кръг между Ювентус и Наполи. По програма мачът трябва да се състои в неделя от 21:45 часа. В съботната вечер се появиха информации, че здравните власти в Неапол са забранили на отбора на Дженаро Гатузо да лети за Торино поради опасения, че сред футболистите на тима ще излязат нови положителни тестове за коронавирус след зачестилите случаи на заболели в клубовете от елита. До момента в Наполи има два потвърдени случая на заразени - Пьотър Жиелински и Елиф Елмас.

От Серия "А" потвърдиха, че двубоят ще се играе, както е планирано. Това означава, че от Наполи не са успели да докажат, че са били спрени да пътуват за гостуването на шампионите. Неаполитанският клуб все още не е излязъл с позиция.

Aенция ANSA разкри, че разполага с копие от документа, изпратен от здравните власти в Неапол (ASL) до Наполи и той не съдържа изрична забрана за пътуване. От клуба се изисква само да бъдат поставени в изолация хората, които са били в близък контакт с двамата заразени. Подобно нещо вече са направили в Ювентус, защото двама човека от щаба са дали положителни тестове. 

"Бианконерите" декларираха, че ще излязат на терена. В протокола на Серия "А" и този на УЕФА е упоменато, че ако даден отбор има на разположение минимум 13 футболисти, включително един вратар, може да играе. Ако от Наполи действително нямат забрана, а сами са решили да не пътуват за Торино, най-вероятно ще последва служебна загуба. От клуба обаче имат време да реагират. Възможно е отборът да лети днес сутринта и мачът да се състои.

Случаи на заразени с COVID-19 вече има в Милан, Аталанта и Торино, но никой от тези клубове не е получил забрана да играе. Единственият отложен двубой до момента е между "биковете" и Дженоа, защото в тима от Генуа има 22 болни, от които 17 футболисти. Повечето от тях играха при загубата с 0:6 от Наполи. Предполага се, че тогава са се заразили Жиелински и Елмас.

Наполи стартира сезона с две победи и голова разлика 8:0, а Ювентус има 4 точки от първите си два мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация