Тотнъм унижи Манчестър Юнайтед, червените дяволи получиха 6 гола (видео)

20:24
Тотнъм унижи Манчестър Юнайтед, червените дяволи получиха 6 гола (видео)

Тотнъм разгроми Манчестър Юнайтед с 6:1 на "Олд Трафорд"" в дербито от четвъртия кръг на "Олд Трафорд". 


След като спечели предишния си мач във Висшата лига с дузпа в добавеното време, Ман Юнайтед имаше нужда от 30 секунди в следващата си среща, за да получи нова дузпа. Антони Марсиал навлезе в наказателното поле и бе спънат от Давинсон Санчес. Бруно Фернандеш бе точен от бялата точка и откри резултата.

 

Вихреното темпо в началото на двубоя доведе до втори гол още в четвъртата минута. Той обаче бе във вратата на домакините. Разбъркване в наказателното поле и поредица от грешки на играчи на “червените дяволи“ позволи на Ндомбеле да стреля от отлична позиция.


Головата фиеста продължи и в седмата минута Тотнъм вече водеше. Хари Кейн изпълни бързо фаул, като пусна топката напред към Хюн-Мин Сон, а кореецът се оказа по-бърз от защитата на съперника. Той мина покрай Байи и след това технично прати топката в мрежата. За Кейн това беше шеста асистенция в първенството от началото на сезона, а за Сон - пети гол.


Тимът на Солскяер опита да отговори и в 20-ата минута Рашфорд удари греда след отличен пробив, но страничният съдият бе вдигнал засада. Грийнууд също отправи изстрел, но покрай вратата.


Контраатаките на ”шпорите” обаче носеха по-голяма опасност. Дългите подавания зад защитата и бързината на Сон бяха проблем за домакините, за който те нямаха решение. Сон пропусна прекрасна възможност за нов гол в 25-ата минута. Той бе изведен сам срещу Де Хеа, но нетипично за него не успя да овладее добре топката. Малко по-късно играчите на гостите отправиха поредица от удари към Де Хеа, но вратарят и бранителите като по чудо успяха да се справят и да отразят изтрелите.


След половин час игра интригата в двубоя до голяма степен приключи след две ситуации. Съдията показа спорен червен картон на Марсиал. Ерик Ламела първо удари французина и то с лакът в гърлото, макар и не силно. Реакцията на Марсиал бе удар в лицето на аржентинеца, който не го нарани особено. Ламела падна на тревата с доста забавена реакция.


Малко след тази ситуация защитата на Ман Юнайтед отново сбърка. Де Хеа подаде на Байи в наказателното поле, той опита да намери Матич, но Кейн се хвърли и спечели топката. Кълбото мина през Сон и се върна в капитана на лондончани, който направи резултата 1:3.


Мачът продължи да бъде открит, отборът на Моуриньо играеше с настроение и с още по-голяма увереност след този развой, а съперникът им бе объркан. Сон стигна до втория си гол в мача в 37-ата минута, когато бе намерен отлично от Орие и прати топката между краката на Де Хеа. До почивката Кейн се размина с още едно попадение.


“Червените дяволи” допускат четири гола в рамките на първо полувреме във Висшата лига за първи път в историята си.


Солскяер опита да промени нещо, като на почивката извади Бруно Фернандеш и Матич и пусна Фред и Мактоминей. На терена обаче нещата не изглеждаха различни. Тотнъм стигна до пети гол в 51-ата минута. Серж Орие, който изигра много силен мач, бе изведен отлично от Хьойберг и прати топката покрай Де Хеа.


След това попадение играчите на Моуриньо сякаш се успокоиха и намалиха темпото. Те вероятно решиха, че са стигнали до достатъчно сериозен аванс и в следващия период се задоволяваха с това да задържат топката. Въпреки това от време на време стигаха до възможности за нов гол. В 72-ата минута след грешка на Фред Сон изведе Кейн сам срещу Де Хеа, но испанецът направи прекрасно спасяване.


МАН ЮНАЙТЕД - ТОТНЪМ 1:6


1:0 - Фернандеш (2-д)
1:1 - Ндомбеле (4)
1:2 - Сон (7)
1:3 - Кейн (31)
1:4 - Сон (37)
1:5 - Орие (51)
1:6 - Кейн (79-д)


МАН ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Шоу, Магуайър, Байи, Уан-Бисака, Матич, Погба, Фернандеш, Рашфорд, Грийнууд, Марсиал


ТОТНЪМ: Лорис, Орие, Дайър, Санчес, Регилон, Хьойберг, Сисоко, Ндомбеле, Ламела, Сон, Кейн

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация