Байерн привлече бивш нападател на ПСЖ

19:17
Байерн привлече бивш нападател на ПСЖ

Байерн Мюнхен потвърди привличането на бившия нападател на Пари Сен Жермен Ерик Максим Чупо-Мотинг, като се очакват още нови футболисти в последните часове преди затварянето на трансферния прозорец.

След финализирането на сделката за полузащитника на Еспаньол Марко Рока в неделя за срок от пет години, баварците добавиха и Чупо-Мотинг за една година, като резервен вариант на Роберт Левандовски. 31-годишният играч бе без договор след изтичането на контракта му с Пари Сен Жермен и се завръща в Бундеслигата след престои в Хамбургер, Нюрнберг, Майнц 05 и Шалке 04.

„Чувството е страхотно да се завърна в Бундеслигата – и, най-вече, в един от най-големите клубове в Германия. Кой не би искал да играе за Байерн? За мен е чест да облека тяхната фланелка. Целта в отбора е винаги да се печелят титли и купи, и съм много мотивиран да постигна тези цели с клуба“, сподели камерунският национал в свое изявление. Байерн си върна и бразилското крило на Ювентус Дъглас Коста, който ще играе под наем на “Алианц Арена” до края на сезона, като се очаква да бъде взет и десният бек на Марсилия Буна Сар, преди трансферният прозорец да затвори в Германия в 19:00 часа българско време.

Баварският гигант поднови интереса си и към крилото на Челси Калъм Хъдсън-Одой, но според медиите в Германия двете страни не могат да се договорят за трансферната цена на 19-годишния талант. Треньорът на Байерн Ханзи Флик обяви по-рано, че се нуждае от нови покупки, след като загуби Филипе Коутиньо, Иван Перишич и Тиаго Алкантара от състава, триумфирал в Шампионската лига през август.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация