Джокович победи Хачанов без особени трудности

21:17
Джокович победи Хачанов без особени трудности

Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис, след като надигра Карен Хачанов в три сета – в отделните части 6-4, 6-3, 6-3, за два часа и 25 минути игра.

Световният номер 1 дочака своя момент в първия сет, когато проби в осмия гейм, но руснакът направи рибрейк още в следващия. Въпреки това, Джокера дръпна в сетовете след нов пробив. Във втората част сърбинът стигна до успеха след един-единствен пробив в четвъртия гейм, реализирайки петия си сетбол. В третия сет Хачанов оказа най-сериозна съпротива на номер 1 в схемата, въпреки че изостана с ранен пробив за 0-2. Последваха три поредни гейма на сметката на руския тенисист, който имаше и две точки за пробив и аванс от 4-2.

Джокович обаче се измъкна и взе четири последователни гейма на свой ред, за да затвори успешно срещата. Той се класира за 11-и пореден път на четвъртфиналите в Париж, след като отпадна в трети кръг на надпреварата през 2009 от Филип Колшрайбер. Ноле продължава напред и без загубен сет – това се случи за последно през 2015, когато нанесе една от двете загуби на 12-кратния шампион Рафаел Надал във фазата на последните осем, преди да остъпи във финала на Стан Вавринка.

Съперник в спор за място на полуфиналите тази година ще бъде победителят измежду квалификанта Даниел Алтмайер и полуфиналиста от Ю Ес Оупън Пабло Кареньо Буста. Двамата с Джокович играха в Ню Йорк, където испанецът продължи след дисквалификация на 17-кратния шампион от Шлема. Любопитното е, че и в сблъсъка си с Хачанов, Джокера удари неволно съдия на линията, но този път не бе изхвърлен от турнира, тъй като това стана след негов ретур по време на игра.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация