Дерменджиев: Хората чакат този мач от много дълго време

21:58
Дерменджиев: Хората чакат този мач от много дълго време

Селекционерът на националния отбор Георги Дерменджиев говори пред медиите преди утрешния много важен мач с Унгария. Наставникът е на мнение, че този двубой и евентуално следвщият е много важен за нацията като цяло, за да може младите хора да видят какво означава страната ти да участва на европейско първенство. Старши треньорът засегна и темата за трансфера на Кирил Десподов в Лудогорец.
Пресконференция на Георги Дерменджиев+20

“Десподов е професионалист и където реши, там ще иде да играе. Ако се наложи да играе за националния отбор, ще направи максималното”, започна Дерменджиев.

Георги Костадинов е капитан на националния отбор. Винаги е нужен и ще помогне на отбора с присъствието си. Филип Крсътев има контузия, тренира индивидуално, но за следващите мачове ще бъде готов.

Настроението е добро. Мачът се чака от много време, знаете защо се получи така с отлаганията. Мисля, че отборът е готов, но важното е утре на терена какво ще направят играчите. Що се отнася до титулярите - наясно съм с тях. Напрежението е малко по-голямо и аз се опитвам да го туширам, за да избегнем емоцията, която може да не ни донесе добро. За футбола е много добре, че ще има публика, аз мисля, че това ще допринесе за атмосферата. Хората чакат този мач от много дълго време”.
Пресконференция на Георги Дерменджиев+20

“Ние сме анализирали абсолютно всичко - както негативните, така и позитивните страни от последните мачове. Надяваме сме, че лошият късмет ще се обърне. Унгария е един много добре балансиран отбор, който е в подем. Аз искам да сме много концентрирани и да не правим грешките от последните два мача. Ние сме готови на всичко. Така че не изключваме продължения и дузпи. В подобен двубой всичко е вариант. Това и дай Боже следващият е най-важният мач за нацията, за да може подрастващото поколение да види какво означава едно европейско първенство. Това са мачове, които се играят за победа”, каза още селекционерът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация