Младежите с изключително важна победа по пътя към Евро '21

22:21
Младежите с изключително важна победа по пътя към Евро '21

Младежкият национален отбор на България постигна изключително важен успех с 1:0 над Латвия в пореден двубой от квалификациите за Евро 21. "Лъвчетата" запазват шансовете си за класиране на големия форум, след като вече имат актив от 14 точки и са на трето място в група 5. На втората позиция остава Полша с 16 пункта, като след четири дни играчите на Александър Димитров гостуват на поляците в Гдиня в директен сблъсък за втората позиция.

В герой за България се превърна Станислав Иванов, който заби единственото попадение на стадион "Славия". Това бе гол №4 за атакуващия футболист на Левски в квалификациите.

Първата интересна ситуация в двубоя дойде след само 120 секунди игра, когато Юнис Гринберг нацели десния страничен стълб с удар от около 18 метра.

В 7-ата минута Георги Русев центрира остро, а Зеленковс опита да изчисти, но вместо това кълбото рикошира в крака му и премина на сантиметри от целта. "Лъвовете" продължиха с натиска, като в 40-ата минута Тонислав Йорданов получи добра възможност да стреля, но нападателят не успя да се разпише.

Секунди по-късно Асен Чандъров също получи шанс да стреля, но право в ръцете на Кудрявцев.

Второто полувреме започна отлично за играчите на Александър Димитров, след като реферът показа втори жълт картон на нападателя Марко Регза и латвийците останаха с 10 човека на терена.

В 58-ата минута българските футболисти направиха много качествена атака, която завърши с центриране на Тонислав Йорданов към Станислав Иванов, но бранител на гостите се намеси решително, за да запази резултата 0:0.

Малко по-късно резервата Виктор Попов намери в наказателното поле Георги Русев, който обаче с глава не успя да нацели очертанията на вратата.

Логичното се случи в 67-ата минута, когато България откри резултата. Резервата Здравко Димитров отправи силен удар отляво към вратата на Латвия, но стражът им боксира встрани. Там обаче бе Георги Русев, който центрира към Станислав Иванов, а атакуващият играч на Левски с глава матира латвийския страж за 1:0.

"Лъвовете" показаха, че са по-добрите футболисти и до края на срещата не позволиха на гостите от Латвия да създадат положение, с което да затруднят Даниел Наумов.

БЪЛГАРИЯ - ЛАТВИЯ 1:0

1:0 Станислав Иванов (67)

Стартови състави:

България (4-3-3): Даниел Наумов, Ертан Томбак (46- Виктор Попов), Андреа Христов, Петко Христов, Ангел Лясков, Илия Юруков, Асен Чандъров (63- Здравко Димитров), Илиан Илиев (89- Ивайло Найденов), Георги Русев (78- Лъчезар Котев), Тонислав Йорданов (63- Владимир Николов), Станислав Иванов

Латвия (4-2-3-1): Вячеславс Кудрявцевс, Даниел Балодис, Кристапс Лиепа, Дмитрийс Зеленковс (57- Каспарс Кокинс), Владиславс Соловейчикс, Марко Регжа, Янис Гринбергс (81- Едуардс Дашкевич), Максимс Тонишевс, Емилс Бирка, Алексейс Савелиевс (86- Даниилс Скопенко), Дмитрийс Литвинскис

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация