Робиньо се завърна в родния си клуб

14:51
Робиньо се завърна в родния си клуб

Бразилският ветеран Робиньо официално се завърна в родния си клуб Сантос за своя четвърти престой там. 36-годишният играч ще носи екипа на отбора поне до февруари и ще получава едва 1500 реала (230 евро) месечно, което е малко над минималната заплата в Бразилия.

Робиньо пристига в тима като свободен агент, след като по-рано тази година му изтече контрактът с Истанбул Башакшехир. Сантос пък се намира в много тежка финансова ситуация, като се очаква ФИФА да му наложи трансферно ембарго заради дългове към чилийския Уачипато и колумбийския Атлетико Насионал по привличането съответно на Йеферсон Сотелдо и Фелипе Агилар. Нападателят също си има проблеми, но с италианския съд, след като през 2017-а получи присъда за 9-годишен затвор заради участие в групово изнасилване на жена в Милано през 2013-а.

В първия състав на Сантос той има три периода досега - 2002-2005 г., 2010 г. и 2014-2015 г., като мачовете му са 253, а головете - 111. Робиньо е играл и за Реал Мадрид, Манчестър Сити, Милан, Гуанджоу Евъргранде, Атлетико Минейро, Сивасспор и Истанбул Башакшехир.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация