Венци Стефанов за националния отбор: Трябва да започнем да работим от нулата

14:49
Венци Стефанов за националния отбор: Трябва да започнем да работим от нулата

Президентът на Славия и член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов призна, че старши треньорът на "белите" Златомир Загорчич е настоял да напусне поста си в самото начало на настоящия сезон. Сръбският специалист с български паспорт изведе столичани до третото място през миналия шампионат, но се раздели със Славия след изключително слабия старт на кампанията за отбора от София.

"Треньорската рокада не беше по наше желание. Загорчич искаше да се прибере в Сърбия, защото казваше, че има семейни проблеми. Не може да се откаже на такъв човек, семейството е над всичко. Носеха се всякакви слухове за него. Явно човекът е имал нужда нещо да промени. Той три години беше далеч от семейството си. От вчера Тарханов официално е новият треньор. Той е в България с права да води отбора. Надявам се за мача с Левски да бъде на пейката. В предишното негово присъствие представянето ни също беше много добро, играхме евротурнири. Ще продължаваме да даваме шансове на млади и български футболисти", коментира Стефанов на пресконференция.

Той говори и за предстоящия мач срещу Левски. "Искаме такова представяне като през последните години в дербитата срещу Левски - задружна игра, колектив. От самото начало до края да се борят за победа. Това важи не само за мачовете с Левски, за всяка победа дават по три точки", каза още президентът на Славия.

Венцеслав Стефанов говори и за неуспешните мачове на националния отбор на България, който загуби последователно с 1:3 срещу Унгария и с 0:2 срещу Финландия.

"Трябва да започнем да работим от нулата. Ако се работи правилно и методично, може да има промяна за добро. Има млади момчета, с които трябва да се работи. Важното е да видим, че нещо расте. Няма оправдание за тази загуба от Финландия. Не видях хъс. Когато (играчите) не изпълняват това, което им каже треньора - аут. Това са самовлюбени момчета, които не знаят за какво става въпрос. Във вчерашния мач бяхме като боксова круша", каза още Стефанов.

Той разкритикува нападателя на националния отбор Божидар Краев, който вчера заяви, че българските фенове трябва да се гордеят, че той ще участва в груповата фаза на Шампионската лига с клубния си отбор Мидтиланд.

"Вие не се ли гордеете, че едно къдраво от националния отбор ще играе в Шампионска лига? И аз не. За какъв национален отбор искате да говорим, след такива недоразумения, то било готово и за лидер, преди известно време разбрах. На такива една тояга и да му дойде акълът в главата. На всичкото отгоре го пускат и в двата мача и се разхожда. С такива футболисти нищо не можем да постигнем", допълни президентът на Славия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация