Робиньо напусна Сантос шест дни след трансфера си

08:47
Робиньо напусна Сантос шест дни след трансфера си

Емоционалното завръщане на бившия бразилски национал Робиньо в Сантос трябваше да означава, че нападателят ще приключи кариерата си в своя роден клуб, но той напусна без да е изиграл дори един мач. Двете страни подписаха договор до февруари само преди 6 дни, а днес го прекратиха по взаимно съгласие.

Причината е, че Робиньо е подсъдим по дело за участие в групово изнасилване. През 2017 година той беше осъден на 9 години затвор от италиански съд. Обвинението е за престъпление от 2013 година. Инцидентът е станал в дискотека в Милано, където бразилецът и пет негови приятели са изнасилили 22-годинишна жена от Албания.

Робиньо се възползва от правото си на обжалване, а основната причина да не е в затвора, е, че в Бразилия действа закон, който забранява екстрадицията на нейни граждани при каквито и да е условия. Това ще рече, че дори присъдата да остане каквато е, южноамериканската нация ще трябва да промени законите си, за да може да изпрати Робиньо в Италия - нещо, което едва ли ще се случи.

Завръщането на 36-годишния нападател в Сантос не беше посрещането радушно нито от феновете, нито от спонсорите на клуба. Въпреки че се съгласи да играе само за 230 евро месечно, бившият футболист на Реал Мадрид, Манчестър Сити, Милан, Гуанджоу Евъргранде, Атлетико Минейро, Сивасспор и Истанбул Башакшехир разтрогна договора си и четвъртият му престой в Сантос приключи безславно.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация