Чутовен провал на Лудогорец в дебюта на Десподов

20:05
Чутовен провал на Лудогорец в дебюта на Десподов

Лудогорец записа сериозна издънка, след като завърши 1:1 с Царско село. “Орлите” изпуснаха победата в последната секунда в домакинството си на "царете" в мач от деветия кръг на шампионата на efbet Лига. 

Попадението за разградчани бе дело на Ихиньо Марин от дузпа в средата на първата част. В края на мача домакините получиха право да изпълнят още един 11-метров наказателен удар, но Клаудиу Кешерю прати топката над вратата. Дебют за Лудогорец направи новото попълнение Кирил Десподов, който се появи в игра през втората част и спечели втората дузпа за тима. Буквално с последното действие на терена пък гостите стигнаха до точката. Ивайло Марков центрира, а Оливие Вердон изпусна Лъчезар Балтанов, който с глава прониза Пламен Илиев.

В началото на мача домакините наложиха натиск, но трудно стигаха до опасности пред вратата на Пласид. Гостите от своя страна действаха прибрано в своята половина и не поглеждаха особено много към Илиев.

В 27-ата минута привидно от нищото домакините получиха право да изпълнят дузпа. Иван Бандаловски не се ориентира добре в наказателното поле и вместо с глава удари топката с ръка при един рикошет и арбитърът посочи бялата точка. Зад топката застана Ихиньо, който хладнокръвно откри.

В началото на втората част гостите имаха претенции за дузпа. Центриране на Андерсон Кордейро се удари в ръката на Георги Терзиев, но съдията сметна, че няма достатъчно основания да даде нарушение.

В 60-ата минута на срещата дебют за Лудогорец направи новото попълнение Кирил Десподов, който се появи на мястото на Бърнард Текпетей.

В 83-ата минута домакините получиха право да изпълнят втора дузпа. Десподов финтира Ивайло Марков и бранителят го препъна. Зад топката застана влезлият като резерва Клаудиу Кешерю, но силният му шут мина над вратата.

Лека-полека срещата отиваше към неубедителна, но заслужена победа на Лудогорец, когато гостите нанесоха своя удар. Марков центрира към наказателното поле, където Вердон не успя да се ориентира и подскокът му се оказа напразен, а Балтанов засече кълбото в мрежата. Буквално след подновяването на играта съдията даде и последния съдийски сигнал.

Така Лудогорец пропусна възможността да се завърне на върха на класирането и остава на втора позиция със 17 точки - на една от лидера Локомотив (Пловдив). В четвъртък пък започват мачовете от Лига Европа и разградчани ще трябва да подобрят представянето си, ако искат да участват в борбата за излизане от групата във втория по сила турнир на Стария континент.

Царско село от своя страна за пореден път през сезона показа, че не бива да бъде подценяван и в момента е на четвърта позиция с 13 точки.

efbet Лига - 9 кръг:

ЛУДОГОРЕЦ 1:1 ЦАРСКО СЕЛО

1:0 Ихиньо (28)
1:1 Балтанов (94)

Състави:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): 23. Илиев, 5. Терзиев, 30. Моци, 24. Вердон, 22. Икоко, 7. Сантана, 18. Дяков, 95. Каули, 37. Текпетей, 10. Ману, 9. Ихиньо
Старши треньор: П. Върба

ЦАРСКО СЕЛО (3-4-1-2): 30. Пласид, 4. Марков, 93. Бандаловски, 22. Луис Педро, 14. Васев, 6. Георгиев, 17. Даскалов, 10. Галчев, 8. Лука, 11. Кордейро, 9. Будинов
Старши треньор: Л. Пенев

СЪДИЯ: Георги Николов
СТАДИОН: "Хювефарма Арена"
НАЧАЛО: 17:45 часа

ПРОГНОЗИРАЙТЕ ВСИЧКИ МАЧОВЕ ОТ ЕФБЕТ ЛИГА ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация