Белчев: Имаме своите шансове да излезем от групата

17:09
Белчев: Имаме своите шансове да излезем от групата

Имаме своите шансове да излезем от групата. Това заяви старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев на пресконференция в Пресклуб „България“, след като неговият тим и той бяха избрани за Отбор и Треньор на месец септември. На събитието присъства и капитанът на армейците Валентин Антов.

„Надявам се да изглеждаме по начина, по който изглеждахме срещу БАТЕ Борисов и Базел – да бъдем дисциплинирани и компактни, да се опитаме да използваме нашите силни страни и да се възползваме от слабите страни на противника. Трябва да изглеждаме по различен начин от мача с Берое – за пример трябва да ни бъдат двата мача, които изиграхме отговорно с БАТЕ Борисов и Базел. Състоянието на Пламен Гълъбов се подобрява, както знаете имаше счупено ребро, започна от една седмица да тренира, не е готов още. Колкото до Иван Турицов, той вече тренира наравно с останалите футболисти, но все още не е готов за 90 минути. Разбира се, че ме притесняват, всеки един резултат, който не е добър ме притеснява, нормално е. За съжаление, вътрешното първенство така причините дали пропускаме, дали не сме концентрирани в защита, вината е за целия отбор, но при всички положения ме притесняват тези резултати, предвид целите ни“, започна Белчев.

„Санкаре също имаше здравословни проблеми, тренира наравно с останалите, утре следобед имаме тренировка – той и Турицов ще преминат тестове и след това ще преценим какво им е състоянието. Аз не мисля, че във вътрешното първенство има подценяване – ситуациите, които имаме пред противника и пропуските, на моменти това успиване в защита ни коства трите точки – бъдете сигурни, че ни трябва малко, за да направим тази крачка, надявам се съвсем скоро да се върнем на победния път във вътрешното първенство. На въпрос на БГНЕС относно това какво очаква от съперника в четвъртък, специалистът сподели: „Отборът на Клуж е един от солидните отбори, в последните години много често играе в групите на Лига Европа и Шампионска лига. Силните им страни са скоростта в предни позиции, имат много добри изпълнители на статични положения, и ако им оставим големи пространства между нас, със сигурност ще имаме неприятности“.

„Не, не мисля, че има подценяване, както каза старши треньорът малко не ни достигна да вземем трите точки. Получи се една поредица от нетолкова добри резултати, но мисля, че работим здраво, за всеки мач трябва да сме подготвени и да сме на 100% мобилизирани и за първенството. Според мен ние постигнахме нашата цел в Лига Европа и сега тези мачове са бонус, но в първенството трябва да вдигнем нивото, защото ЦСКА традиционно се бори за първите места и трябва да бъде там“, коментира централният защитник Антов.

Белчев е категоричен, че въпреки сгъстения цикъл от срещи, отборът няма да се откаже да гони целите си и на трите фронта – първенство, Купа на страната и Лига Европа. „Да, така е, но аз мисля, че отборът е подготвен, предполагам виждате и след мачовете в Лига Европа. Не мисля, че отборът отпада физически в следващите мачове – търсим победата, вкарваме и късни голове, тимът е подготвен, имаме достатъчно футболисти, ако се наложи ще правим и ротации. Не се отказваме да се борим и на трите фронта, не се отказваме от нищо, за това имаме достатъчно добри футболисти. За тях не трябва да има значение в кой от турнирите играят, трябва да излизат и да показват най-доброто от себе си. На въпрос на БГНЕС относно това какви са реалните шансове на ЦСКА да излезе от групата, двамата заявиха: „Групата е много тежка, фаворит е отборът на Рома, но тимовете на Клуж и Йънг Бойс са едни много солидни и балансирани отбори, ние си имаме своите шансове – надявам се наистина да изглеждаме по начина, по който изглеждахме на плейофа. Ще се опитаме да покажем едно добро лице и ако има възможност, да излезем от групата. Разбира се, в Лига Европа няма слаби отбори, това важи и за нас – имаме своите шансове. Съперниците са тежки, но защо да не тръгнем с една хубава победа, и след това можем да мечтаем“.

„Като цяло мисля, че знаем горе-долу какъв ще им бъде съставът. Националът Бурка ще играе като ляв централен защитник, другите трима са сигурни. В средата продаденият Бурдеану ще доведе до ротация и най-вероятно Джокович ще играе пред защитата. Днес запознахме футболистите с една част от играта им, утре с друга. В предни позиции Рондон, Чипчиу и централният им нападател от Хърватия Дебелио ще са налице. Няма нищо притесненително, трябва да се опитаме с нашата игра противникът да се съобразява с нас“, завърши Белчев. ЦСКА приема у дома ЧФР Клуж в първи двубой от груповата фаза на Лига Европа на 22 октомври от 19:55 часа на стадион „Българска армия“ в столицата. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация