Левски спечели при гостуването на Партизан след обрат

20:10
Левски спечели при гостуването на Партизан след обрат

Отборът на Левски победи с 4:1 третодивизионния Партизан Червен бряг като гост и се класира за осминафиналите в турнира за Купата на България по футбол. Любомир Иванов откри резултата за домакините в 34-ата минута. Той беше оставен непокрит около точката на дузпата и не остави шанс на вратаря Николай Кръстев.

Капитанът на „сините“ Валери Божинов изравни почти веднага след центриране на Здравко Димитров от ляво. Самият Димитров даде аванс на Левски с красив удар от границата на наказателното поле в 42-ата минута. В 64-ата минута, когато защитникът Петьо Петков изпрати топката в собствената си врата.

Партизан не се предаде и се опита да отбележи поне още един гол. Любомир Иванов беше близо до това десетина минути преди края, но ударът му от фаул срещна дясната греда зад Кръстев. Мартин Петков сложи точка на спора в 84-ата минута, след като засече с глава центриране.

"Българинът винаги има претенции. Днес трябваше да видим кой в какво състояние е, заяви след мача наставникът на Левски Георги Тодоров. - Искам да поздравя домакините, които създадоха максимално добри условия. Мисля, че стана празник за града, но най-важното е, че ние се класираме за следващата фаза. Ще бъде много добре, ако играчите успеят да направят сами оценки за представянето си. Първото полувреме не беше добро, но през второто показахахме по-добра игра. Имаше футболисти, които не играят на типичните си постове, но нямаше как. Надявам се на самооценката на играчите. Теренът не е най-добрият, на който сме играли, но трябваше да покажем борба и да спечелим".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация