Рамос се завръща за Ел Класико

17:17
Рамос се завръща за Ел Класико

Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан потвърди, че капитанът на тима Серхио Рамос ще се завърне от контузия за голямото дерби на испанския футбол с Барселона в Ла Лига тази събота.

Рамос напусна на почивката при поражението от новака Кадис миналия уикенд и отсъства в откриващия двубой от групите на Шампионска лига срещу осакатения състав на Шахтьор Донецк в сряда, където Кралският клуб допусна нова домакинска загуба. „Той е нашият капитан, нашият лидер. Серхио е възстановен, но очевидно няма да предприемаме излишни рискове. Той ще бъде с нас, нуждаем се от хора, които са на 100% готови и Серхио е един от тях“, започна Зизу на пресконференцията си.

Въпреки връщането в игра на един от ключовите футболисти на Реал, наставникът няма да може да разчита на няколко играчи от първия тим за гостуването на „Камп Ноу“, включително Еден Азар, Дани Карвахал, Алваро Одриосола и Мартин Йодегор. Зидан бе разкритикуван сериозно миналата седмица, като се появиха информации в медиите, че постът му е разклатен и виси при поражение от каталунците. Въпреки това френският специалист настоя, че има пълната подкрепа на играчите си и ръководството на мадридския колос.

„Спечелих много трофеи с тези играчи, те спечелиха много за мен и аз винаги ще бъда с тях до края – те се борят и тичат, и аз усещам тяхната подкрепа. Но сега най-важното нещо е да променим динамиката – имаме добри мачове, за да го сторим, и това прави футболът толкова велика игра. Когато нещата се объркат, трябва да покажеш характер и качество. Не мога да отрека, че има хора, които се съмняват в това, че ще остана начело на Реал, но същото беше и миналата година – такава бе ситуацията и по време на първия ми престой тук. Просто трябва да си върша работата и да забравя за всичко останало“, завърши Зидан. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация