Григор с чиста победа на старта във Виена

17:26
Григор с чиста победа на старта във Виена

Григор Димитров започна по отличен начин участието си на силния турнир от сериите АТП 500 във Виена, след като победи световния номер 18 Карен Хачанов от Русия със 7-6(6), 6-3 в първия си мач в австрийската столица.

Това бе първа среща между Димитров и Хачанов, като руснакът започна по-уверено и проби рано за преднина от 3-1, но българският тенисист върна пробива веднага и изравни резултата, след което двамата взимаха подаванията си до тайбрек. В него Гришо спечели първите три точки, но след това Хачанов взе пет поредни разигравания за аванс от 5-3. Димитров все пак събра играта си в решаващия момент и успя да се наложи с 8-6 при втория си сетбол.

Този развой окрили Димитров, който доминираше на корта във втория сет и взе пет от първите шест гейма за преднина от 5-1. Хасковлията допусна пробив при първия си шанс да затвори мача на собствен сервис, но при втория опит бе категоричен и в крайна сметка записа чиста победа след час и 23 минути игра. Димитров завърши двубоя с 5 аса и 82 процента спечелени точки на първи сервис.

По този начин Григор се класира за втория кръг на турнира, където ще се изправи срещу третия поставен Стефанос Циципас или германеца Ян-Ленард Щруф, които се изправят един срещу друг в сряда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация