Хабиб: Направих достатъчно, за да ме считат за най-добър (видео)

15:42
Хабиб: Направих достатъчно, за да ме считат за най-добър (видео)

Безспорният шампион в лека категория на UFC, Хабиб Нурмагомедов се прибра в Русия. 32-годишния шампион даде интервю за РТ Спорт, в което засегна няколко теми. Хабиб вече е номер 1 в "p4p" ранглистата на UFC, което го прави най-добрият боец в света.

Орела обяви, че се оттегля от ММА, след като миналия уикенд събмитна Джъстин Гейджи и увеличи статистиката си на 29-0 в ММА. Нурмагомедов се представи много добре и доминира Гейджи в стойка и на земята. Ето какво сподели шампиона пред медията:

"Всички реагират различно. Разбира се, Дейна иска да продължа да се бия и да продавам платени гледания. Мога да правя пари и сам. Във върхова форма съм и мога да се бия за огромни заплати. Но, взех това решение и мисля, че е в точното време. Не са много тези, които се оттеглят на върха. Знам, че след година, две или 5, пак трябваше да вземам това решение. Направих достатъчно, за да ме считат за най-добър. Днес вече съм номер 1 в света в ранглистата на UFC. Mисията ми е изпълнена. Какво друго да правя ?

Да изкарвам пари ? Винаги ще мога да го правя. Ще почина и ще анализирам ситуацията. Живота продължава и нашата академия все още работи. Ислам Махачев има бой на 14-ти ноември. Той ще се бие с бивш шампион и това е голяма битка за нашия отбор. Планираме Махачев да спечели боя, а след това да се бие преди Рамадан през 2021 година. Той ще стане претендент за пояса и догодина по това време ще е тук със златото. Майка ми знаеше, че ще се оттегля, но едва ли е очаквала да е веднага след боя. Обещах й, че ще е последна битка.

Много хора говореха, че Гейджи ще е моя най-тежък тест. Веднага, след като го победих, започнаха да говорят, че бил просто страйкър, без игра на земята. Той вкара удари и ритници. Нашия план беше да го принудим да атакува, за да сгреши. Целта беше да го изморим в първия рунд и да го нападнем във втория. Всичко се случи по план, с изчключение на това, че аз прекалено усилено го преследвах."

mma.bg

Токио 2020

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация