Лацио рискува изхвърляне от Серия А

19:59
Лацио рискува изхвърляне от Серия А

След като Италианската футболна федерация започна разследване на Лацио, според "Гадзета дело Спорт" евентуалните санкции са "между глоби до изхвърляне от първенството".

Футболната централа се намеси след поредните проблеми в римския клуб преди двубоя от Шампионската лига срещу Зенит.  От миналата седмица при "орлите" има много неясноти относно заразените с коронавирус.

Появи се информация за множество заразени, след като цели 12 футболисти не заминаха за мача с Брюж в Шампионската лига на 28 октомври. После имаше доста отсъстващи и за двубоя с Торино в Серия “А” в неделя. През цялото време от Лацио така и не разкриха дали наистина има болни и кои са имената им, но пък от клуба нарекоха тестовете “фалшиво позитивни”.

От прокуратурата са започнали разследване относно нарушаване на здравния протокол във време на пандемия. "Гадзета дело Спорт" съобщава, че вече са разпитани президента на клуба Клаудио Лолито и лекаря на клуба Иво Пулчини. Взети са и направените проби преди мачовете с Брюж и Торино, както и направените вчера.

Евентуално наказание зависи от размера на нарушените правила, а възможностите са глоби, отнемане на точки и изхвърляне от първенството.

Колко е сериозно провинението ще бъде преценено въз основа на риска за здравето на играчи, треньори, съдии и всички замесени, които са били изложени на заразяване с коронавирус. Ще бъде разгледана и възможността за умишлено намерение да се повлияе на резултат от мачовете.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация