Лудогорец с трета поредна загуба в групите на Лига Европа (видео)

22:16
Лудогорец с трета поредна загуба в групите на Лига Европа (видео)

Отборът на Лудогорец записа трета поредна загуба от участието си в Група "J" на Лига Европа. "Орлите" бяха победени от Тотнъм с 1:3 в Разград. Българите изиграха един от най-безличните си мачове в Европа в последните години и логично загубиха, като дори могат да са доволни, че поражението не бе по-изразително. Хари Кейн, Лукас Моура и Джовани Ло Селсо бяха точни за "шпорите", а за "зелените" попадението бе дело на Клаудиу Кешерю.

Станислав Генчев бе избрал да започне с Пламен Илиев на вратата, а в защита пред него Антон Недялков, Георги Терзиев, Оливие Вердон и Жордан Икоко. Като вътрешни халфове бяха Абел Анисе и Стефан Баджи, а по крилата Каули и Елвис Ману. В атака беше Клаудиу Кешерю, подпомаган от задна позиция от Доминик Янков.

За гостите в стартовата единайсеторка на вратата бе Джо Харт на вратата и в защита Мат Дохърти, Тоби Алдервейрелд, Ерик Дайър и Бен Дейвис. Хари Уинкс и Муса Сисоко бяха двамата опорни полузащитници, а Джовани Ло Селсо действаше като плеймейкър. На крилата започнаха Гарет Бейл и Лукас Моура, а в атака бе Хари Кейн.

Англичаните можеха да открият резултата още във втората минута. Тогава Кейн бе изведен зад защитата на домакините, но ударът му от въздуха мина над вратата. Съвсем скоро отново централният нападател бе близо до попадението, но далечният му шут се срещна в гредата на Илиев. В деветата минута пък удар от фаул на Бейл бе избит от стража на българите.

Логичното с оглед на играта от началото на срещата гостите откриха резултата. При едно центриране от ъглов удар Кейн надскочи без проблем Вердон и прати топката в мрежата. Това бе гол номер 200 за него с фланелката на Тотнъм.

В 25-ата минута Тотнъм можеше да стигне до второ попадение. Икоко успя да избие един пас към Моура, който почти сигурно щеше да се превърне в попадение, а след това удар на Дохърти бе изваден от Илиев в ъглов удар.

В 33-ата минута резултатът вече бе 2:0 в полза на гостите. Кейн бе изведен непокрит отдясно и твърде лесно прокара топката под крака на Вердон, за да подаде на Моура на празна врата, който нямаше какво друго да направи освен да подложи крака си за 2:0 в полза на лондончани.

До края на първата част ново попадение не падна, Тотнъм контролираше спокойно ситуацията на терена, а Лудогорец така и не успя да стигне до нещо интересно пред Харт.

В началото на второто полувреме българите намалиха резултата. Един удар на резервата Бърнард Текпетей бе блокиран, но се получи рикошет, след който Кешерю се озова на позиция в малкото наказателно поле и веднага засече топката във вратата.

Попадението стресна гостите и те веднага вдигнаха оборотите. Винсиус не успя да реализира от чиста позиция, след като бе оставен непокрит в наказателното поле, но ударът му мина над вратата. След това пък шут на Ло Селсо мина покрай гредата.

В 62-ата минута гостите отново си върнаха преднината от два гола. Хюн-Мин Сон, който тъкмо се бе появил в игра намери на празна врата Ло Селсо, който без напрежение реализира за 3:1.

Постепенно Тотнъм отново намали оборотите, което даде възможност на Лудогорец да погледне по-смело към вратата на Харт, но единствено Каули имаше дребни положения пред себе си, които не доведоха до нищо.

В последните минути срещата се доиграваше. Гостите комбинираха безметежно, а домакините не успяха да се противпоставят особено много и така логично срещата завърши с безпроблемна победа за англичаните.

Така Лудогорец остава последен в класирането на групата си и продължаването към елиминационната фаза изглежда химера. "Орлите" са с нула точки и ще трябва да вземат три победи в оставащите си двубои, за да запази шансове за излизане. Тотнъм от своя страна е вече с шест точки. По-късно днес един срещу друг излизат ЛАСК и Антверпен в мача помежду, за да определят кой ще е в по-добра позиция за следващите срещи.

Лига Европа, група "J", 3 кръг:

ЛУДОГОРЕЦ 1:3 ТОТНЪМ

0:1 Кейн (13)
0:2 Моура (33)
1:2 Кешерю (49)
1:3 Ло Селсо (62)

Състави:

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Илиев, 3. Недялков, 5. Терзиев, 24. Вердон, 22. Икоко, 12. Анисе, 25. Баджи, 95. Каули, 10. Ману, 64. Янков, 28. Кешерю

ТОТНЪМ: 12. Харт, 2. Дохърти, 4. Алдервейрелд, 33. Дейвис, 15. Дайър, 8. Уинкс, 17. Сисоко, 18. Ло Селсо, 27. Моура, 9. Бейл, 10. Кейн

Стадион: "Хювефарма Арена", Разград
Съдия: Фран Йович (Хърватия)
Начало: 19:55 часа

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация