Операцията на Марадона е била успешна

16:07
Операцията на Марадона е била успешна

Аржентинската футболна легенда Диего Марадона ще остане в болница няколко дни след операцията заради абстинентен синдром. Това съобщи в четвъртък личният лекар на бившия футболист Леополдо Луке.

"След операцията той имаше няколко момента на объркване, които ние, заедно с лекуващите лекари, отнасяме към клиничната картина на абстиненцията", каза той.

Според Луке, лекуващите лекари са решили да оставят Марадона в болницата, за да спрат синдрома, което "ще отнеме няколко дни".

Луке не разясни какво е причинило синдрома на абстиненция. През юни лекуващият лекар на бившия футболист призна, че Марадона се е справил със зависимостта от наркотици, но е имал проблеми с алкохола.

В същото време Луке отбеляза, че като цяло Марадона се чувства добре.

"С Диего дори танцувахме", каза лекарят.

Вчера той каза, че направената на Марадона томографията потвърждава, че операцията е била успешна и че бившият футболист вече иска да се върне у дома. Тогава Лукe заяви, че лекуващите лекари "също виждат, че има условията за изписване".

Марадона беше приет в болницата в град Ла Плата в понеделник. Както Лукe каза по-рано, хоспитализацията не е била спешна, а самият бивш футболист е искал да се подложи на медицински преглед, по време на който беше разкрито наличието на субдурален хематом. Във вторник Марадона беше преместен в друга болница, където е опериран.

На 30 октомври аржентинската легенда навърши 60 години. В момента той е старши треньор на аржентинския тим Химнасия и Есгрима.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация