И Борусия не можа да спре Байерн (видео)

10:08
И Борусия не можа да спре Байерн (видео)

За пореден път шампионът Байерн Мюнхен успя да се справи със съпротивата на Борусия Дoртмунд и излезе еднолично начело в Бундеслигата след седем двубоя. Този път баварците се наложиха с 3:2 като гости на празния “Сигнал Идуна Парк”. Марко Ройс изведе домакините напред в 45-ата минута, но в добавеното време на тази първа част Дейвид Алаба изравни. В 48-ата Роберт Левандовски вкара за 2:1, а в 80-ата резервата Льорой Сане покачи на 3:1. Ерлинг Холанд намали на 2:3 в 83-ата, но това беше всичко от страна на “жълто-черните”.

Отделно два гола на Лева не бяха признати заради засади, като първата беше много спорна. Веднъж пък Кингсли Коман удари греда. Играчите на Дортмунд обаче имаха много възможности за гол и трябва да съжаляват, че отново останаха с празни ръце. В 87-ата Ройс изпусна "златен шанс" от няколко метра.

Това беше сблъсък между най-добрата защита от началото на сезона - тази на домакините, и най-силното нападение. Преди този седми кръг двата тима даже бяха лидери с равен актив.

Титуляр за “жълто-черните” беше капитанът Марко Ройс, който от началото на кампанията по-често стои на пейката. Заедно с него с офанзивна роля бяха още Джейдън Санчо, Джовани Рейна и Ерлинг Холанд. Матс Хумелс беше в защита, независимо че преди седмица получи травма. 

Намиращият се нещо като тиха война с ръководството Дейвид Алаба беше титуляр за шампионите. Новото попълнение Буна Сар действаше отдясно на защитата, тъй като Бенжамен Павар е с травма. Кингсли Коман и Серж Гнабри бяха предпочетени на крилата, заради което Льорой Сане седна при  резервите.
Байерн можеше да поведе още в 40-ата секунда, когато Гнабри финтира бранител на домакините и топката попадна на крака на Левандовски, но той стреля в аут от 4-5 метра.

Дортмунд отговори само след две минути с опасно влизане на Холанд в наказателното поле. Младокът обаче опита пас и топката беше избита.
В 5-ата минута пък Аксел Витсел получи шанс да шутира от дъгата, но кълбото излезе в аут.

Леон Горетцка беше на косъм от попадение в 14-ата, когато с глава засече центриране, но Роман Бюрки отрази.

Перфектна контраатака на Борусия седем минути по-късно изведе Холанд сам срещу Мануел Нойер, но той не уцели рамката. При тази ситуация, ако се беше стигнало до гол, вероятно щеше да бъде отсъдена засада.

В 24-ата се стигна до първата дискусионна ситуация. Тогава незабележимият до момента Левандовски реализира на празна врата след асистенция на Гнабри, но ВАР изчисли, че полякът е бил в засада при паса към него.

Атаките и пред двамата вратари продължиха. При поредната такава на вестфалци в 36-ата Йошуа Кимих се самоконтузи при опита си да фаулира Холанд. Германският национал дори получи жълт картон за доста грубото си влизане с умисъл. След това той беше заменен от Корентен Толисо.

В 41-вата Санчо най-накрая блесна с подаване към Витсел зад гърба на защитата в червено, но белгиецът не уцели вратата.
И все пак Дортмунд поведе в резултата. В последната минута на първото полувреме постепенна атака на тима завърши с подаване на Герейро по земя, след което Ройс засече право в мрежата на Нойер - 1:0.

Това обаче не беше всичко за тази част, защото Байерн успя да изравни преди паузата. В четвъртата минута на добавеното време Алаба беше точен от пряк-свободен удар, като за това помогна и рикошет в тялото на Тома Мюние - 1:1.

При този резултат дойде и краят на първото полувреме.

Играчите на Ханзи Флик удариха в началото на втората част с гол на Роберт Левандовски за 2:1 в тяхна полза. Това се случи в 48-ата минута, когато нападателят изпревари Хумелс за центриране на Люка Ернандес отляво. Три минути след това Кингсли Коман стреля в гредата.

Холанд можеше да изравни в 52-ата, но пак не уцели вратата. Байерн изглеждаше все по-опасно, но пък в 63-ата Рейна пропиля нов шанс за гол, след като шутира право в ръцете на Нойер. Същото се случи и в 68-ата, когато Ройс стреля с левия крак, но също неубедително.

Мюнхенци като че ли си решиха мача в 80-ата, когато смяната Сане покачи на 3:1 след асистенция на Левандовски.

Домакините обаче бързо върнаха интригата, след като в 83-ата Холанд намали на 2:3.

Изравняването беше "в кърпа вързано" в 87-ата, когато Ройс беше намерен на отлична позиция, но шутира много силно над гредата.

Байерн запази аванса си и прибави нови три точки. Сега предстои двуседмична пауза в първенството заради двубоите на националните отбори.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация