Пет неща, които научихме за Челси след успеха им над Шефилд Юнайтед

15:03
Пет неща, които научихме за Челси след успеха им над Шефилд Юнайтед

Отборът на Челси взе така необходимите му три точки срещу Шефилд Юнайтед на "Стамфорд Бридж". Мачът обаче не започна добре за лондончани, след като Макголдрик даде преднина на гостите.

На "сините" им отне само четиринадесет минути, за да отговорят - гол на Тами Ейбрахам, негов четвърти за сезона. Единадесет минути преди полувремето Челси излезна напред в резултата с гол на Бен Чилуел, отбелязан след прецизна асистенция на Зиеш.

"Сините" трябваше да убият интригата рано в мача, но това стана чак в седемдесет и седмата минута, когато вкараха трето попадение. Центрираната от Зиеш топка намери главата на Тиаго Силва, който вкара първия си гол за Челси. Три минути по-късно Тимо Вернер вкара четвърти гол, подпечатал успеха на домакините.

Ето пет неща, които научихме за Челси след успеха им над Шефилд Юнайтед:

1. Победа със стил преди международната пауза

Изгубените от Евертън точки срещу Юнайтед позволиха на лондончани да поемат контрола и да си проправят път нагоре в класирането. Винаги е добре да победиш преди прекъсването за срещите на националните отбори, тъй като има по-малък натиск върху клуба през двете седмици за почивка. В момента съперниците на Челси са натоварени с големи очаквания да вземат точки в предстоящите мачове, тъй като отборът на Лампард продължава да показва по-добра игра във всяка следваща среща. 

2. Хаким Зиеш продължава да впечатлява

Въпреки че мароканецът не вкара, това беше може би най-доброто представяне на Хаким с фланелката на Челси. Зиеш е катализаторът в лондонския клуб, след като се върна от лазарета. С представянето си мароканецът привлича вниманието на много фенове на Челси. Желанието на Хаким да поведе "сините" напред не остава незабелязано, както и прекрасното му подаване. Повечето от опасностите, създадени от  Челси, дойдоха от дясната страна, в която оперираше Зиеш.

Без съмнение мароканецът заслужава аплодисменти за вчерашното си представяне.

3. Тиаго Силва показва лидерските си качества

След дебюта му срещу Барнзли Тиаго Силва не е нищо друго освен феноменален. Лидерските му качества са глътка свеж въздух за клуба. Тиаго зададе тонът в защитата и накара своите колеги в дефанса да покажат най-доброто от себе си. "Сините“ започнаха катастрофално срещу "остриетата", но бързо обърнаха ситуацията на терена в своя полза. С чиста съвсет може да кажем, че успехът в този мач беше композиран от бразилеца. За да е всичко перфектно, Тиаго отбеляза и първия си гол за "сините".

4. Мейсън Маунт процъфтява

След промяната на системата стана ясно и коя е любимата позиция на Маунт. Откакто прие ролята си в халфовата линия на тима той е енергичен и последователен. Неговата решителност да се включи в изграждането на играта срещу Шефилд беше забележителна. През първите четиридесет и пет Маунт беше в основата на всичко интересно в предни позиции и недвусмислено показа, че иска да бъде фактор в този отбор.

5. Тами Ейбрахам обра овациите 

Мнозина се съмняваха, че за Тами ще се намери място след привличането на Тимо Вернер, но младият нападател опроверга критиците си и сега се радва на страхотна форма. Тами успя да намери мрежата, отбелязвайки изравнителния гол. Нападателят свърши феноменална работа и причини главоболие на защитниците на Шефилд Юнайтед.

В следващия си мач отборът на Франк Лампард ще има за съперник Нюкасъл Юнайтед.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация