Пиронкова: Може да играя още 10 години

16:28
Пиронкова: Може да играя още 10 години

Цветана Пиронкова планира да участва на Откритото първенство на Австралия по тенис през януари следващата година, въпреки че все още не е наясно с програмата си за новия сезон. Пловдивчанката беше наградена за спортист номер 1 на месец септември, след като достигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ при завръщането си в тениса след тригодишна пауза. Тенисистката победи в класацията с 19-1 гласа лекоатлетката Габриела Петрова.

Пиронкова заяви, че все още не знае кое ще бъде следващото й състезание, тъй като все още няма официален календар за новия сезон на WТА, но планира да участва на турнира от "Големия шлем" в Мелбърн."Много благодаря на всички за оказаната чест. Аз просто правя това, която обичам и за мен е най-важното. Конкретни планове за новия сезон нямам, защото все още няма официален календар на WТА. Затова не знам кое ще бъде следващото ми състезание. Имам планове да играя на Откритото първенство на Австралия, но трябва да се запозная с условията заради коронавируса, защото се очаква да има двуседмична карантина", каза Пиронкова.

Тя не мисли, че има промяна в тениса след завръщането й. "Нивото си е също толкова високо, само има нови имена, които не познавам. Лично аз се чувствах доста уверена при завръщането си, но не смеех да правя прогнози. След първия и втория мач на Откритото първенство на САЩ придобих дори по-голяма увереност. Аз направих доста сериозна подготовка и заедно с опита, който има 15 години, това даде резултат", добави пловдивчанката.

Тя все още не мисли за край на кариерата си. "На този етап се наслаждавам, че отново съм на корта и не си поставям времеви рамки. Може да играя още 10 години, може да играя още два месеца. Аз живея за момента и това е най-важното", каза Пиронкова.

Относно участието й в тима на България за "Фед Къп" тя заяви, че все още не може да се каже дали той изобщо ще се проведе и затова не знае дали ще играе за националния тим.

Пиронкова е посланик на турнира Sofia Open, който започна вчера в "Арена Армеец" в столицата. "Навярно ще гледам някои мачове през уикенда, но през седмицата не мога, защото тренирам. Това е едно страхотно тенис събитие, както и голяма възможност за българите, които участват в турнира", заяви Пиронкова. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация