Потвърдиха служебната загуба на Наполи

21:42
Потвърдиха служебната загуба на Наполи

Жалбата на Наполи относно служебната загуба, която бе наложена на тима в дербито с Ювентус, бе отхвърлена от Апелативната комисия към Италианската футболна федерация. Двубоят трябваше да се проведе в Торино на 4 октомври, но "партенопеите" не се явиха, оправдавайки се с предписание на здравните власти в Неапол, които препоръчали отборът да не пътува заради риск от разпространение на коронавирус. Към онзи момент едва двама от играчите на Дженаро Гатузо бяха дали потвърдени положителни резултати на тестовете - Пьотър Жиелински и Елиф Елмас. От Серия "А" обаче се позоваха на това, че в Наполи не са следвали установения протокол за действие в условията на COVID-19 и поради тази причина присъдиха служебна победа на Юве. 

Според решението на Апелативната комисия Наполи заслужава санкцията, защото за отбора не е е било невъзможно да вземе участие в двубоя. Това означава, че наказанието, включващо служебна загуба и отнемане на една точка от актива на отбора на този етап. 

Очаква се Наполи да обжалва решението и в Националния Олимпийски комитет (CONI), както и в обикновено съдилище в Италия. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация