ФИФА осъди ЦСКА София да плати над 1 милион лева на бивши играчи

17:25
ФИФА осъди ЦСКА София да плати над 1 милион лева на бивши играчи

Отборът на ЦСКА София ще трябва да плати над 1,1 милиона лева на бившите си играчи Нилсон Антонио и Бернардо Тенгариня, реши Дисциплинарната комисия на ФИФА. “Червените” твърдяха, че те не дължат тези суми на двамата, тъй като юридически нямат нищо общо с оригиналния отбор ЦСКА, а са преименувания Литекс, но от ФИФА считат, че все пак ЦСКА София е наследник на ЦСКА, тъй като новият клуб използва “същите цветове, лого и стадион. Като допълнение, имената на двата клуба са много подобни, а според официалния сайт на новия клуб двата клуба споделят същата история и спортни постижения”.

В решението на Дисциплинарната комисия се отбелязва също така, че “основната идея на групата, която е купила компанията “ПФК Литекс Ловеч АД” е била да запази и рефлектира спортната история на оригиналния длъжник (ЦСКА), който вече е бил обявен за фалирал”. Поради това ФИФА счита ЦСКА София за наследник на оригиналния клуб ЦСКА и съответно новият клуб наследява дълговете на стария.

Според крайното решение “армейците” трябва да заплатят 1 054 584 лева плюс определени лихви на Антонио и Тенгариня, както и 79 854 лева глоба за забавянето на плащането. ЦСКА София има срок от 30 дни, за да извърши плащането, след което на клуба ще бъде наложена забрана за привличането на нови играчи. Най-вероятно ЦСКА-София ще обжалва решението на ФИФА пред Спортния арбитражен съд в Лозана.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация