Стоичков: Бих заменил моята „Златната обувка“ за световна купа на Меси

21:25
Стоичков: Бих заменил моята „Златната обувка“ за световна купа на Меси

Легендата на Барселона и българския футбол Христо Стоичков даде обширно интервю за вестник Mundo Deportivo. Повод за него беше автобиографията на Камата, която вече се продава и във фен магазините на каталунския клуб.

„В книгата има много забавни истории. Искате да ви разкажа някоя с Роналд Куман? Ето ви две. След спечелената европейска купа на „Уембли“ бяхме във ваканция и се срещнахме с Роналд на един светофар. Слязохме от колите и се прегърнахме. Хората ни разпознаха и също започнаха да излизат от колите си и да ни аплодират. Другата е от реклама преди Мондиал 1994. Тогава попитаха сина на Роналд – Тим, кой е най-добрият. Той отговори: „Христо Стоичков“. Това е, защото аз съм нападател. Книгата е пълна с любопитни истории“, сподели Ицо.

„Роналд е ученик на Кройф, нека почива в мир Йохан. Той знае какво прави. Всяка седмица си говорим или пишем с Роналд. Нашето приятелство не се купува с пари. Имали сме нашите разправии, защото всеки е искал да спечели. С всеки се случва, ние си оставаме приятели“, довери той. „И при Куман, както и при Кройф, владението на топката е важно, както и високата преса. Няма да откриваме тепърва как да играят Пике, Меси, Бускетс, Алба или Гризман, който е световен шампион. Младите трябва да слушат съветите на по-опитните. Педри и Ансу Фати имат страхотни качества. Трябва да покажат и характер за израстване“, сигурен е Ицо.

„Естествено, че се радвах, че Меси остана в Барселона. Мисля, че ще завърши кариерата си тук, но винаги има едно „но“. Аз искам това да се случи, но не съм в неговите мисли. Трябва да го пазим и да го обичаме. Жалко, че сега няма публика, за да покаже обичта си към него. Аз лично бих заменил моята „Златната обувка“ за световна купа на Меси“, заяви още Стоичков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация