Реал проявява сериозен интерес към Валентин Антов

14:23
Реал проявява сериозен интерес към Валентин Антов

Въпреки противоречивите си изяви напоследък, Валентин Антов продължава да бъде сред най-конвертируемите млади български футболисти. Доказателство за това е, че той е попаднал сред най-наблюдаваните таланти от спортния директор на футболната академия от Сан Себастиан Микел Охеандо. Оттам до Реал Сосиедад е само стъпка, като баският клуб със сигурност следи изявите на българския национал, който е и капитан на ЦСКА София.

Реал Сосиедад и в момента е сред водещите испански клубове. Той е актуален участник в груповата фаза на Лига Европа, както и "червените".

Микел Охеандо дори си е направил труда да състави портрет на Антов. Той е посочил силните страни на българския бранител като агресивността в единоборствата, концентрация и добро пласиране, отлични показатели при въздушните двубои, както и избягване на рискове при изнасянето на топката.

Футболният специалист обаче предупреждава, че Антов трябва да работи върху прекалено агресивните си влизания за в бъдеще, които могат да му донесат картони и наказания.

Валентин израсна много за кратко време, като се превърна в стълб в защитата на ЦСКА София и неслучайно му бе връчена и капитанската лента. Той се представи отлично на стадион "Олимпико" срещу Рома, като се заговори, че е попаднал и в полезрението на клуба от Рим.

Липсата на опит обаче прави представянето му колебливо, като той направи наистина кошмарен мач срещу Йънг Бойс в Берн. За да се отърси от напрежението, той бе оставен резерва в следващия мач с Монтана, а част от привържениците дори застанаха твърдо зад момчето заради критиките, които отнесе за мача в Швейцария. Антов може да играе и като дефанзивен халф, но в клуба предпочетоха да го налагат в центъра на защитата. С партньор като Юрген Матей обаче, той трудно ще получи нужното му спокойствие.

"Мач Телеграф"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация