Яник Синер се класира за финала на София Оупън

18:28
Яник Синер се класира за финала на София Оупън

Италианският тийнейджър Яник Синер се класира за първия си финал на турнир от ATP. В първия полуфинал на Sofia Open 19-годишният Синер надигра далеч по-опитния французин Адриан Манарино с 6:3, 7:5. Така влезлият в основната схема след многото отказвания на играчи Синер ще спори утре за първия си трофей на ниво ATP с канадеца Вашек Поспишил или французина Ришар Гаске.

В целия първи сет имаше само една възможност за пробив. Тя се откри пред Яник Синер и бе реализирана от тийнейджъра. Това се случи в шестия гейм, когато сервиращият Манарино се опитваше да изравни резултата за 3:3. Вместо това обаче Синер се сдоби с брейкпойнт и при последвалото разиграване поставеният под №5 французин допусна грешка от форхенд, изпращайки топката в мрежата - 2:4. Синер не даде шанс на съперника си в своите сервис-геймове до края на частта и така спечели първия сет.

Резултатът във втората част се движеше гейм за гейм без пробиви, но този път Манарино бе тенисистът, който бе по-близо до брейка. Французинът имаше две точки за пробив в четвъртия гейм и още една в шестия, но и в двата случая Синер намираше начин да се измъкне. Изглеждаше, че сетът върви към тайбрек, но при 5:5 Манарино се срина. Французинът трябваше да отразява три поредни точки за пробив при 0:40 и още при първата сбърка наглед лесно воле на мрежата, може би изненадан от невероятната игра на италианеца в защита. С гейм на нула след това Синер сложи точка на спора и утре в зала "Арена Армеец" ще се опита да грабне първи трофей на ниво ATP.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация