Черно Море се присъедини към Литекс и Левски

22:12
Черно Море се присъедини към Литекс и Левски
Отборът на Черно Море записа трета победа в тазгодишното издание на Купата на УЕФА надделявайки над сочения предварително за фаворит отбор на Макаби Нетания с 2:0. Така след равенството 1:1 преди 2 седмици в Израел възпитаниците на Никола Спасов продължават в следващия етап на борбата и станаха третия отбор след Литекс и Левски, който ще тръпне в очакване на своя съперник утре.

Израелският тим начело на който е германската легенда Лотар Матеус не успя да разгърне потенциала си, след като варненци изиграха тактически правилно срещата от първата до последната минута и заслужено ликуваха.

Още в самото начало най-опитният в техните редици - Александър Александров (Алекс) видя, че вратарят Щраубер е излязъл напред и с удар от около 38-40 метра го прехвърли -1:0

Последваха няколко опасни атаки за гостите, но защитата на "моряците" и вратарят Илчев се справиха. При този резултат завърши и първата част.

Второто полувреме съвсем логично премина в голямата си част с натиск от страна на футболистите на Макаби, но до гол така и не се стигна.

Такъв падна, но отново във вратата пазена от капитана Щраубер, а в негов автор се превърна влезлият като резерва Андре, чието воле не остави шансове на гостите - 2:0.
При този резултатът дойде и краят на срещата, която бе ръководена от латвийския рефер Андрех Хитайло.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RoSKo0o0
29.08.2008 13:23

Ама е факт , че ПАОК са в ШЛ нали ??? Така че тях няма кво да ги гоним вече щото ще си земат точки там сто на сто !!!

Manucho
29.08.2008 11:10

Точно гърците са по-зле от нас вкараха единствено Панатинайкос в групите на ШЛ.Олимпиакос отпадна в трети кръг от Анортозис и си мисля че няма да с е представят много добре в УЕФА.Там АЕК отпадна от Омония , а Арис отпадна от хърватския Славен Белупо , а Панионис отпадна в Интертото още в първия кръг.

RoSKo0o0
29.08.2008 10:08

MB_KrisS - Как можа да кажеш подобна глупост !! Гърците никога не са били по-зле нас и няма да бъдат ... Хората играят европейски първенства и всяка година в ШЛ имат най-малко 1 отбор ) Стига глупости ... + това в УЕФА - АЕК , Олимпиакос мачкат бре човек кво говорим те ако ни хванат ще ни омачкат !

krisyy
29.08.2008 08:46

Днес от 13:00 часа по ЕВРОСПОРТ или в официалния сайт на уефа www.uefa.com

Detelina_94
29.08.2008 07:59

Гонзо направи грешка в Сандански, направи грешка срещу БАТЕ в София, направи грешка срещу БАТЕ и в град Борисов - нали той сбърка при гола на домакините. Това ли се нарича лидер??!!!!!
Черно море? Явно не само Левски и ЦСКА могат да играяв в Европа, успех на моряците.
Възможно ли е в България да има само един стадион - Националния, защото моряците играха в София.
Е... къде е футбола в България???!!!

MB_KrisS
29.08.2008 03:36

Браво на Черно Море и Литекс, че отсрамиха до някаква степен бг футбола. Тази година е мн важна за ранглистата на УЕФА, която дава право на една държава да участва с повече тимове в ШЛ. Нашите конкуренти за позицията с двама участници в ШЛ са Гърция, Швейцария и Чехия и ако изпреварим тези държави след два сезона ще се поздравим с 2 участника. Гърците и чехите вървят по-зле и от нас, тъй че имаме реален шанс. Може би се получи по-добре че Левски отпадна, тъй като в Купата на УЕФА може да спечели някоя и друга точка докато в ШЛ нямаше да вземе нито една (казвам го въпреки, че съм левскар). Сега Левски виси на косъм от това да бъде сред поставените утре, а бих казал че има и по-слаби отбори от БАТЕ, тъй че имат реален шанс да влязат поне в тези групи, което ще е някаква утеха и ще им гарантира поне още 4 мача, а от групите на УЕФА не се излиза мн трудно тъй че може да помечтаем България да стигне заветните места, естествено с помощя на "моряците и на "оранжевите"

maybor
28.08.2008 23:45

искам да кажа 4е Гонзо е жалка пародиа на футболист, заради него левски отпадна и изгониха вуцата, много се 4удя невиждате ли 4е тои не става за футболист а са го направили и капитан ебаси и отбора насран.

stenli111
28.08.2008 22:57

браво на Моряците показаха нашите от Левски как се играе с воля и сърце също така и тактически дисциплинирано а не като Левски на халос....съгласен съм Роскоо че макаби бяха много по добри от бате и борац.......браво Черно море

Fenerbahce_SK
28.08.2008 22:53

Браво, Моряци, с вас сме. Надявам се вече да играете домакинските си мачове във Варна, че да ходя да ги гледам

RoSKo0o0
28.08.2008 22:31

vsk Да не забравяме и че Макаби бяха много по-класен отбор от Борац и БАТЕ и Шмона )))

RoSKo0o0
28.08.2008 22:21

Специални поздрави към целият треньорски щаб и футболистите на Черно море ! Наистина направиха най-голямата изненада до момента и им стискам палци утре да им се падне по-лек съперник ! Заслужават го !

vsk
28.08.2008 22:21

Браааво на Черно Море,никой не ги слагаше в сметките а те се представиха повече от убедително и то срещу най силния съперник с който игра Български отбор за това издание на Евро турнирите.Това е наистина един добър отбор - за класата на Българския футбол естествено,които представя достойно България на Евро сцената.Успех Черноморци и дано това да не е последната ви победа в Европа за тази година!