ФА преговаря с УЕФА Евро 2020 да се проведе във Великобритания

17:51
ФА преговаря с УЕФА Евро 2020 да се проведе във Великобритания

Футболната асоциация на Англия води преговори с УЕФА за възможността Евро 2020 да се проведе изцяло на територията на Великобритания. Както е известно, форматът на шампионата, от който европейската централа официално не се отказва за момента, предвижда първенството през следващото лято да се проведе в 12 различни града. Тази организация обаче изглежда все по-сложна на фона на нестихващата пандемия. От ФА и УЕФА отказват да признаят, че подобни разговори се водят, но "Дейли Мейл" твърди, че източници от Англия и Швейцария потвърждават информацията. 

Русия също води такива разговори с УЕФА, но според английските медии шансът Евро 2020 да се проведе изцяло там е нищожен. От ФА очакват решението да бъде взето до два месеца. 

В Англия все още очакват новините около предстоящото излизане на подходяща ваксина срещу COVID-19, но надеждите са, че през лятото ще има публика, макар и вероятно стадионите да не бъдат запълнени с целия си капацитет. Работи се и върху вариант всички фенове, които искат да посетят двубоите, да бъдат проверявани с бързи тестове в центрове, които се намират в близост до стадионите.   Тези, чиито резултати са отрицателни, ще могат да гледат мачовете на живо. 

Двубоите от Група D, в която са Англия и Шотландия, така или иначе по програма ще се изиграят на "Уембли" и "Хемпдън Парк". Уелс пък може да домакинства в Кардиф, въпреки че града не е в списъка с домакини според настоящия формат на Евро 2020.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация