Роналдо не можа да помогне на Португалия срещу Франция (видео)

10:55
Роналдо не можа да помогне на Португалия срещу Франция (видео)

Франция надделя с минималното 1:0 при гостуването си на Португалия в мач от група 3 на дивизия А от Лигата на нациите. Единственото попадение отбеляза Н'Голо Канте в 54-ата минута. Победата можеше да бъде по-изразителна, но Антони Марсиал направи множество пропуски през първото полувреме. Все пак с днешния успех световният шампион си гарантира участие във финалната фаза на турнира, тъй като вече не може да бъде изпреварен дори и от европейския първенец, който не беше губил на свой терен от март 2017 година насам.

Фернандо Сантош бе заложил на изцяло различен и по-силен състав след контролата срещу Андора (7:0). Този път като титуляр започна суперзвездата Кристиано Роналдо, а в нападение му помагаха Жоао Феликс и Бернардо Силва.

Дидие Дешан също бе променил драстично състава си след изненадващата загуба с 0:2 от Финландия в контрола. Единствено Пол Погба запази титулярното си място. Тъй като Килиан Мбапе е контузен, а Оливие Жиру бе резерва, атакуващото трио бе съставено от Антоан Гризман, Марсиал и Кингсли Коман. 

Още в 6-ата минута Роналдо отправи далечен изстрел, който беше избит от Юго Лорис. В 10-ата Коман също нанесе удар, който беше отразен от Руи Патрисио. Две минути по-късно Гризман пусна чудесен пас към Марсиал, но вратарят излезе напред и спаси с крак шута на нападателя. В 17-ата удар с глава на Адриен Рабио мина опасно покрай вратата. В 19-ата Бруно Фернандеш стреля, но Лорис безпроблемно улови топката. В 27-ата Марсиал пробва шут, който обаче излезе в аут.

В 30-ата "петлите" изпълниха по прекрасен начин заучен пряк свободен удар, при който Рабио стреля акробатично, а Марсиал с глава отклони топката в напречната греда. В 41-ата пас на Люка Ернандес стигна именно до играча на Манчестър Юнайтед в близост до вратата, но Патрисио направи блестяща изява при неговия изстрел и успя да го избие. В 45-ата Роналдо нанесе удар с глава след центриране от корнер, но топката мина малко над вратата.

В 49-ата минута Феликс отправи удар, който рикошира в Преснел Кимпембе и така беше спасен от Лорис. В 54-ата французите стигнаха до своя заслужен гол. Тогава Патрисио изби удар на Рабио, но Канте беше на подходящото място, за да направи точна добавка. Минута по-късно Гризман стреля неточно. В 58-ата Погба нанесе удар с глава, но той не се получи добре и така Патрисио се справи с него.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация