Словакия с минимален успех над Шотландия (видео)

19:12
Словакия с минимален успех над Шотландия (видео)

Словакия записа първа победа в група 2 на Дивизия В на Лигата на нациите, след като спечели с 1:0 домакинството си на Шотландия. Единственото попадение в мача бе дело на Ян Грегус в 31-ата минута.

И за двата отбора срещата дойде само няколко дни, след като те си осигуриха участие на Евро 2020 след успехи в плейофите. Шотландците можеха да си осигурят промоция за горната дивизия в Лигата на нациите, тъй като водят с 4 точки пред втория Чехия, който играе по-късно днес. Резултатът сложи край на серия от девет мача без поражение на тима на Стив Кларк.

Беше ясно, че двубоят в Търнава ще спечели този, който е запазил повече сили след изтощителните мачове в четвъртък. Временният наставник на Словакия Стефан Таркович направи четири промени, докато в тима на Шотландия имаше цели 8. Стратегията на домакините сякаш се оказа по-успешна.

Словаците започнаха по-силно, но след първите опасности пред вратата на гостите играчите на Кларк се събудиха и станаха по-агресивни. След половин час игра удар на Грегус след рикошет не остави шансове на Крейг Гордън.

През второто полувреме Словакия бранеше преднината си, а шотландците имаха инициативата, но не реализираха положенията си. В самия край гостите бяха близо до изравняване. Влезлият като резерва Лий Грифитс отправи удар, но вратарят на домакините успя да направи блестящо спасяване.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация