Македонците с пореден успех (видео)

19:19
Македонците с пореден успех (видео)

Класиралият се за участие на Евро 2020 тим на Северна Македония направи важна крачка към още една своя цел - промоция в Лигата на нациите. Днес съседите ни надвиха Естония с 2:1 в Скопие в предпоследната си среща от Група 2 на Дивизия “С”. Така те имат голям шанс да продължат в по-горната дивизия, но това зависи и от останалите мачове, защото Грузия и Армения също имат шансове.

Македонците бяха без голямата си звезда Горан Пандев, който беше освободен от лагера на тима, за да си почине. Точно ветеранът донесе успеха с 1:0 над Грузия в плейофа за място на еврофиналите. Днес отборът разполагаше само с четирима полеви футболисти на пейката, като всички те се появиха в игра.

Домакините имаха изявено предимство срещу естонците и в 29-ата Иван Тричковски вкара за 1:0. Гостите обаче изравниха в 52-ата с много хубаво изпълнение на Рауно Сапинен, който завъртя топката в далечния ъгъл.

Северна Македония стигна до второто победно попадение след отлична асистенция на Елиф Елмас от Наполи. В 68-ата той центрира към резервата Влатко Стояновски, който беше точен за 2:1.

Естония е на дъното в групата със само 2 точки и ще се бори в баражите за оставане в дивизията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация