Лечков: Всички сме виновни

11:54
Лечков: Всички сме виновни

Дългогодишният вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков даде мнението си след загубата на националния отбор от Финландия в Лигата на нациите. Той призова да се видят слабостите във вътрешния клубен шампионат и направи сравнение между българските национали и тези на Северна Македония. Лече добави, че смяна на Георги Дерменджиев не е обсъждана в Бояна. 

"Смяна на Дерменджиев не е на дневен ред, дайте да не го коментираме това нещо. Този въпрос на стои на дневен ред въобще. Реално Финландия с нищо не ни превъзхожда. Два удара, два гола ни вкараха. Трябва треньорите да направят анализи и да посочат грешките на играчите. Равностойни отбори, можеше и да е 2:2, но изпуснахме дузпа. Имаме и болни от COVID-19 в състава, това е реалността.

Казах още преди 10 години, нека си видим вътрешното първенство, да видим мачовете в цикъл "сряда/събота", кои българи играят в тях, вижте Северна Македония. Не ги давам за пример, защото сега се класираха, но къде играят те, къде играят нашите. Винаги съм казвал, че нашите футболисти трябва да покажат най-доброто от себе си. Прекалено може би много сме се радвали преди това, вдигнахме летвата, но да не се връщаме толкова назад.

Безкрайно ми е мъчно, трябва да имаме силно вътрешно първенство! Все по-малко имат желание младите за спорт, това е положението, всички сме виновни, дали аз, дали вие сте... Това е", каза легендарният плеймейкър.

Токио 2020

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация