Соу: Готов съм да играя с друг партньор в атака

17:38
Соу: Готов съм да играя с друг партньор в атака

Готов съм да играя с друг партньор в атака. Това заяви нападателят на ЦСКА Али Соу в Пресклуб „България“, след като бе награден за Играч номер 1 на 12-и кръг в Първа лига. Гамбийският стрелец на „червените“ се разписа при победата над Монтана с 2:1.

„Благодаря за тази награда. Много съм щастлив, че получавам тази награда днес. Мисля, че е много важно и съм щастлив, наистина, благодаря Ви. Мачът ще бъде важен, знаете, че това е дерби. Целта ни обаче остава същата – да печелим нашите мачове. Дербито трябва да ни мотивира повече, така че очаквам да спечелим. Имаме нов треньор, което е много добре. Ние, играчите, сме щастливи от тази промяна – щастливи сме, че има нов наставник, който ще ни помогне да се развием допълнително. Той е добър треньор, има обещаващи неща, надявам се всичко да върви в положителна насока и да постигнем целите си“, започна той по отношение на новия старши треньор Бруно Акрапович.

На въпрос на БГНЕС относно това дали е готов да играе с друг нападател в предни позиции, Соу сподели: „В момента имаме играчи, които са извън състава заради националните отбори, не мога да кажа, че това е нашият план, защото не сме в пълен състава. Готов съм да играя с друг партньор в атака, ще се чувствам по-комфортно, с един нападател нещата са по-различни. Но ще се радвам да играя с партньор в атака“.

„Както всички видяхме, аз играх в малко по-различна позиция в този мач (б.р; Ботев Ихтиман за Купата на България), именно заради това имах възможност да бъда повече извън наказателното поле. Готов съм за тези ситуации, но в последно време се чувствам добре, защото сме с двама нападатели – ще бъда готов, когато се появят такива възможности. Да, преди да дойде новият треньор аз имах добро мнение за него – той дойде и говори лично с мен, мотивира ме, така че трябва да работим задружно за успехите на отбора. Първо, трябва да печелим повече мачове, но лично за мен трябва да продължа да подобрявам играта си, а след това се концентрирам върху отбелязването на повече голове“.

Атакуващият футболист не даде обяснение за пропуските си в големи мачове, но заяви готовност да се възползва от ситуациите, които се открият пред него. „Няма обяснение за това, футболът е нещо лесно – когато го наблюдаваш е едно, а когато си на терена – друго. Когато пропуснеш положение, това не означава, че няма да имаш възможности след това – трябва да си готов, когато това се случи. Едно нещо е много важно, когато имаш някой за треньор – трябва да даваш всичко от себе си за него. Всички са щастливи от това, че той е с нас – от седмица сме с него, но вече постигнахме добър резултат и очакваме още такива. Със сигурност той вече ни даде нещо, въпреки че е с нас отскоро“.

„На въпрос на БГНЕС относно това дали той очаква ЦСКА да реализира повече попадения след идването на Акрапович, гамбиецът каза: „Резултатът от последния мач беше много позитивен и за играчите, чисто психологически – отдавна не бяхме вкарвали толкова голове, но не само аз, а и останалите ще израснем. Аз, лично, ще бъде по-мотивиран, защото ще отбелязваме повече голове“.

„Да, това беше стратегията, но нещата се развиха още по-добре – вкарахме повече. Мисля, че се получи добре за отбора, защото в последно време играем много често. Наистина ни мотивира за това, така че тези два дни без тренировки ни дойдоха добре. Мисля, че ситуацията е различна сега, защото сме с нов треньор. Ние, играчите, сме същите, но с новия треньор ще бъдем по-мотивирани да спечелим следващите си мачове. Относно националния отбор, решението е индивидуално, имам лични проблеми с наставника на Гамбия“, завърши Соу.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация