Джокович потегли с убедителна победа в Лондон

17:47
Джокович потегли с убедителна победа в Лондон

Световният номер 1 Новак Джокович започна по отличен начин кампанията си във Финалите на осемте най-добри в Лондон, след като надви безпроблемно Диего Шварцман с 6-3, 6-2 за около час и 20 минути игра.

Сърбинът, който се бори за шеста титла от надпреварата, с което би изравнил рекордьора Роджър Федерер, допусна ранен пробив от дебютанта в турнира Шварцман, но направи моментален рибрейк, а след това реализира нов пробив, за да затвори успешно частта в своя полза. Вторият сет премина изцяло под диктовката на петкратния шампион в британската столица, който тръгна по прекрасен начин в група Токио 1970.

Джокера завърши с 23 уинъра срещу 12 грешки, като спечели 77% от точките на първи сервис. По-късно тази вечер предстои и другият сблъсък от групата, който противопоставя Данийл Медведев и Александър Зверев. Двамата ще се срещнат в повторение на финала на Мастърса в Париж, където руснакът триумфира с титлата след обрат.

Това е юбилейното 50-о издание на заключителния Мастърс и последно на територията на Лондон. Догодина битката между осемте най-добри тенисисти ще започне да се провежда в Торино.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация