Монако с впечатляващ обрат срещу шампиона ПСЖ (видео)

12:14
Монако с впечатляващ обрат срещу шампиона ПСЖ (видео)

Отборът на Монако постигна пълен обрат от 0:2 до 3:2 срещу шампиона Пари Сен Жермен у дома в двубой от 11-ия кръг на френската Лига 1. Парижани водеха с два чисти гола на полувремето, а други два им бяха отменени, но след почивката показаха голям спад в играта си и допуснаха изненадващо поражение на "Луи II".

Така парижани допуснаха обрат от 0:2 за втори път в историята си в Лига 1, като за първи път това се случи на 10 януари 2015 година, когато загубиха с 2:4 от Бастия. Гостите от френската столица завършиха мача с 10 души, след като в 83-ата минута от игра беше изваден защитникът Абду Диало за нарушение в наказателното поле срещу Кевин Фоланд.

Двубоят започна прекрасно за парижани, които стигнаха до първата си възможност за гол още в третата минута, но вратарят Вито Маноне отрази удар на Мойс Кийн. Така се стигна до 26-ата минута, когато младата звезда на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе откри резултата след асистенция на Анхел Ди Мария. Само десет минути по-късно Мбапе удвои от дузпа, отсъдена за нарушение на Рафиня. До края на полувремето две попадения на парижани бяха отменени заради засада.След почивката Монако излезе преобразен. Кевин Фоланд намали с мощен удар в началото на вторите 45 минути. В 66-ата минута германецът изравни, като се възползва от подаване на Сеск Фабрегас. Пълният обрат настъпи в 83-ата минута. Тогава Диало фаулира Фоланд в наказателното поле, а реферът Клеман Тюрпен без колебание показа бялата точка.

Съдията прегледа ситуацията с помощта на ВАР и ревизира решението си за жълт картон на Диало, като му показа червен. Зад топката застана Фабрегас, който вкара за 3:2 с безкомпромисно изпълнение. Така Монако постигна втори пореден успех в Лига 1 и вече е втори с 20 точки, докато парижани останаха на върха с 24.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация