Челси оглави класирането след успех над Нюкасъл (видео)

17:36
Челси оглави класирането след успех над Нюкасъл (видео)

Челси излезе на върха в Премиър лийг за първи път под ръководството на Франк Лампард, след като надигра с 2:0 като гост Нюкасъл в първия двубой от деветия кръг. Лондончани имаха пълно надмощие на "Сейнт Джеймсис Парк", където иначе не играеха особено успешно в последно време. Преди този мач Челси бе спечелил само една от предишните си седем визити тук в двубои за първенство. Автогол на Федерико Фернандес (10') и попадение на Тами Ейбрахам (65') донесоха трите точки на "сините", които изпревариха Лестър и Тотнъм. Така Челси ще остане на първото място във временното класиране поне докато завършат дербитата между "шпорите" и Манчестър Сити и "лисиците" и Ливърпул.

Домакините бяха без своя голмайстор Калъм Уилсън, който не успя да се възстанови навреме от разтежението, което има. Жоелинтон започна вместо него. Стив Брус общо бе направил четири промени в сравнение с последния мач. Киърън Кларк, Хавиер Манкийо и Айзък Хейдън също стартираха.

Франк Лампард не можеше да използва по различни причини Тиаго Силва, Кристиан Пулишич и Кай Хавертц. В центъра на отбраната на Челси започна Антонио Рюдигер, който си партнираше с Курт Зума. Това бе първи мач на германеца в първенството през този сезон.  Хаким Зиеш, Тами Ейбрахам и Тимо Вернер оформиха офанзивния тризъбец на гостите. С капитанската лента днес бе Н'Голо Канте. 

"Свраките" опитаха да стартират активно, но още в четвъртата минута можеха да бъдат наказани, след като при първото опасно нападение на гостите Вернер стреля по земя към далечния ъгъл, но Дарлоу бе блестящ на вратата си и изби топката с една ръка. 

В деветата минута стражът на Нюкасъл отново реагира впечатляващо, избивайки удар с глава отблизо на Тами Ейбрахам, който засече центриране на Зиеш. Гостите изпълниха късо ъгловия удар, след което Маунт центрира ниско към далечната греда. Там Фернандес, притиснат от Чилуел, засече топката в собствената си врата. Бранителят претендираше за нарушение срещу него. Той наистина бе подпрян с ръце от английския национал, но не това действие доведе до автогола, така че попадението бе валидирано от ВАР.
 
Челси продължи да играе много по-добре, като гостите рядко даваха шанс на "свраките" да се срещат изобщо с топката. Ейбрахам не успя да засече едно опасно центриране на Вернер, а малко по-късно сантиметри не достигнаха на самия германец да засече отблизо подаване на Джеймс. 

В 30-ата минута Вернер пропусна още една чудесна възможност, след като не успя да стреля точно от чиста позиция. Така, въпреки тоталното си превъзходство, лондончани се оттеглиха на почивка със само едно попадение аванс. 

В началото на втората част гостите пропуснаха още две добри възможности и така се стигна до 58-ата минута, когато всички тези пропуски можеха да бъдат наказани. Щастлив рикошет помогна на Хейдън да се озове сам срещу Менди и да стреля от 10 метра, но ударът му премина над вратата. Малко след това и изстрел на Жоелинтон от 20-ина метра също профуча над напречната греда. 

В 65-ата минута Челси най-сетне стигна до успокоителния втори гол след страхотна контраатака, при която Вернер пробяга с топка в крака половината терен, стигна до границата на наказателното поле и пусна към Ейбрахам, който стреля в ъгъла.
 
След този гол двубоят стана много отворен. Удар на Лонгстаф срещна гредата, а Тимо Вернер най-сетне се разписа, но попадението му бе отменено правилно заради засада. Ковачич пропусна още един шанс за гостите, след което Менди се намеси много добре след удар на Алмирон. В края Анди Керъл пропиля последната възможност за попадение на "свраките". 

За Челси това е пета поредна победа във всички турнири и девети последователен мач без поражение. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DarK_MagiciaN
21.11.2020 18:13

Играл съм срещи, които почнали 14:30 и не са приключени тук ? Не ми се връщат точките и не мога да продължа да прогнозирам ..