Байерн се издъни като домакин на Вердер (видео)

18:22
Байерн се издъни като домакин на Вердер (видео)

Байерн (Мюнхен) и Вердер (Бремен) завършиха наравно 1:1 в среща от 8-ия кръг на Бундеслигата. Максимилиан Егещайн реализира за гостите в 45-ата минута, а в 62-ата Кингсли Коман изравни.


Шампионите натиснаха още от първата секунда и търсеха ранно попадение. Чисти положения обаче нямаше. В 15-ата минута дори Вердер за малко да излезе напред, след като Сарджънт беше изведен от Милот Рашица и засече, но Мануел Нойер спаси.

 

В 17-ата Люка Ернандес напусна заради травма, получена при падането на земята след борба за висока топка. Смяната доведе до няколко промени, като Дейвид Алаба мина вляво на защитата, Хави Мартинес зае позицията му в центъра на отбраната, а влезлият на пожар Горетцка заигра в халфовата линия.


Гостите получиха нова възможност за попадение в 24-ата минута, когато Леонардо Битенкурт беше намерен на далечната греда, но шутът му от воле излезе в аут.


Чак в 31-вата мюнхенци имаха шанс да вкарат и то след грешка на вратаря Иржи Павленка. Чехът изби кълбото в краката на Мусиала, но младокът не съумя да реализира.


Десет минути по-късно отново тийнейджърът се оказа на позиция за стрелба, но и този път нямаше късмет.

 

В последните секунди на първата част Мартинес допусна грешка, която доведе до гол. Сарджънт овладя топката и подаде към Максимилиан Егещайн, който насочи кълбото неспасяемо в мрежата.


Байерн за малко да допусне гол и в първата атака за втората част. В 47-ата минута Рашица се оказа непокрит по лявото крило и стигна в близост до Нойер, но стреля слабо.

 

Играчите на Ханзи Флик обаче вече изглеждаха по съвсем различен начин. Те станаха по-агресивни и настоятелни. В 52-ата шут на Дъглас Коща разтресе напречната греда на вратата на Павленка.

 

Изравняването стана факт в 62-ата, когато Горетцка центрира и Коман с глава реализира за 1:1.

 

Веднага след това треньорът на Байерн направи тройна смяна. Това обаче не даде очаквания резултат, защото мюнхенци трудно стигаха до чисти възможности.


Времето си минаваше, Байерн натискаше, Вердер се защитаваше, но при една контраатака на гостите в 83-ата Сарджънт за малко да им върне преднината.


Веднага след това Ерим Максим Чупо-Мотинг направи пропуска да деня. Той получи подаване от Сане и от 4-5 метра стреля над гредата.


В 87-ата обаче Сарджънт пак се оказа сам и излезе едно на едно с Нойер, но стражът спаси удара му.


Съставите:


БАЙЕРН: Нойер, Павар, Боатенг, Алаба, Ернандес, Мартинес, Мусиала, Коман, Мюлер, Коща, Левандовски


ВЕРДЕР: Павленка, Гебре Селасие, Топрак, Фрийдъл, Аугустинсон, Грос, М. Егещайн, Мьовалд, Битенкурт, Рашица, Сарджънт

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация