Виляреал се опълчи на Реал Мадрид (видео)

19:08
Виляреал се опълчи на Реал Мадрид (видео)

Виляреал и Реал Мадрид завършиха наравно 1:1 в мач от десетия кръг на Ла Лига. Мариано диас откри резултата във втората минута. Жерард морено изравни от дузпа в 76-ата минута.


Още не бяха изминали и две минути игра и гостите от „Сантиаго Бернабеу“  откриха резултата. Дани Карвахал опита пас към Лукас Васкес, който беше в засада. Топката обаче не стигна до него и Карвахал отново игра с топката, за да я центрира в наказателното поле. Там Мариано отбеляза с глава за 0:1. След консултация с ВАР съдията валидира попадението.


"Жълтите" отговориха с висока преса, но Реал Мадрид се справяше и разиграваше добре. В 20-ата минута Жерард Морено центрира и Дани Парехо насочи с глава над гредата. Мадридският тим играеше на по-висока скорост и търсеше пробиви по фланговете. Тимът на Унай Емери изпитваше затруднения за създаване на голови възможности. 


В 57-ата Виляреал направи голям пропуск. Тони Кроос сгреши при изнасянето и две секунди по-късно Жерард Морено беше изведен в наказателното поле. Испанският национален нападател стреля ниско по диагонала, ала покрай гредата в аут. В 65-ата Зидан пусна в игра Винисиус Жуниор и Иско, лишавайки се от Еден Азар и Йодегор.


В 70-ата „жълтите“ направиха нов голям пропуск. Саму Чъквуезе извади топката в наказателното поле за Парехо, който стреля моментално с вътрешен удар, но го направи много неточно въпреки фронталната си позиция. В 75-ата Чъквуезе беше изведен зад гърба на защитата и препънат от Тибо Куртоа. Съдията не се поколеба и отсъди явната дузпа. Белгийският страж усети ъгъла при изпълнението на Жерард Морено, но топката влезе в мрежата за 1:1.


В 82-ата домакините се сдобиха с нов шанс при отнета топка. Съдията не видя нарушение, топката беше подадена към Жерард Морено, който изчака кълбото и Рафаел Варан сложи крака си в последния момент при удара.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация