Тотнъм удари Ман Сити, излезе начело във Висшата лига (видео)

21:22
Тотнъм удари Ман Сити, излезе начело във Висшата лига (видео)

Тотнъм победи Манчестър Сити с 2:0 като домакин в един от най-интересните сблъсъци от деветия кръг на Премиър лийг. Хюн-Мин Сон даде аванс на домакините още в петата минута. Джовани Ло Селсо удвои в 65-ата. 

 

Още в петата минута, с първата си истинска атака, Тотнъм откри резултата. Ндомбеле прехвърли линията на защитата на гостите с хитро подаване, с което изведе Сон. Кореецът стреля по земя, провирайки топката между краката на Едерсон, който бе излязъл напред - 1:0.

 

Сити опита да реагира веднага. В деветата минута гостите организираха добра атака. Алдервейрелд се намеси добре и блокира удар на Жезус. След това топката стигна до Де Бройне, чийто изстрел срещна тялото на падналия в този момент Жезус. 


В 13-ата минута Тотнъм отново изненада отбраната на "гражданите" с бързи действия. Кейн прати топката във вратата на Едерсон за втори път, но попадението правилно бе отменено заради засада. Малко след това Родри можеше да изравни, но стреля с глава право в ръцете на Лорис, след като засече центриране на Де Бройне от свободен удар. 


Сити продължи да търси изравняването с по-активни действия и в 27-ата минута Лапорт вкара гол, който обаче правилно бе отменен след намесата на ВАР, тъй като преди това Габриел Жезус игра с ръка при овладяването на топката, преди да асистира за попадението.


До почивката Тотнъм стоеше компактно в своята половина и не допускаше големи опасности. Само в 41-вата минута удар на Жезус от малък ъгъл профуча в опасна близост. В крайна сметка тимът на Жозе Моуриньо се оттегли на почивка с аванс след един удар и 31% владеене на топката.


В 52-рата минута Де Бройне стреля от 25 метра по земя, но топката премина встрани. Десетина минути след това гостите имаха съвсем леки претенции за дузпа, след като топката се плъзна по ръката на Сисоко, след като преди това Дайър бе играл с глава.
 

В 64-тата Кейн пусна извеждащо подаване по земя към Сон. Едерсон излезе извън наказателното поле и бе финтиран от корееца, който обаче си поведе силно топката и я догони чак в близост до флагчето за изпълнение на корнер, така че гостите се разминаха в тази ситуация. 


Минута след това в игра за Сити се появи Ло Селсо, който замени Ндомбеле и секунди след това направи 2:0. Домакините много бързо изнесоха топката след грешен пас пред тяхното наказателно поле. Хари Кейн са пореден път през този сезон влезе в ролята на плеймейкър и изведе добре Ло Селсо отляво, докато двама бранители бяха ангажирани да пазят Сон. Аржентинецът стреля добре за 2:0. 


Тотнъм: Лорис, Орие, Алдервейрелд, Дайър, Регилон, Хьойберг, Сисоко, Ндомбеле, Сон, Бергвайн, Кейн 


Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Лапорт, Кансело, Родриго, Силва, Де Бройне, Марез, Торес, Жезус 

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация