Дортмунд сгази Херта, Холанд избухна с четири гола (видео)

23:29
Дортмунд сгази Херта, Холанд избухна с четири гола (видео)

Херта Берлин загуби от Борусия Дортмунд с 2:5 като домакин в мач от 8-ия кръг на германската Бундеслига. Матеус Куня откри резултата в 33-ата. Ерлинг Холанд изравни в 47-ата, в 50-ата направи обрата пълен, а в 62-ата оформи и своя хеттрик. В 70-ата минута и Рафаел Герейро записа името си сред голмайсторите. В 79-ата минута Куня вкара втори гол за Херта от дузпа, но отново Холанд реализира минута след това. 

 

Срещата стартира в спокойно темпо в първите няколко минути.


Първият удар към една от двете врати дойде в 7-ата минута, когато Доди Лукебакио опита силен изстрел от границата на наказателното поле, който обаче премина малко над вртата.


В 17-ата минута Борусия създаде първата си по-опасна атака, при която Ерлинг Холанд получи пас и технично се обърна, навлезе в наказателното поле и пробва изстрел, който бе блокиран. Кълбото стигна до Марко Ройс вляво, който също стреля, но вратарят Александър Шволов изби. 


В минути до изтичането на половин час игра ситуации липсваха, като двата отбра действаха предпазливо и не поемаха излишни рискове.

 

В 33-ата минута обаче домакините откриха. Лукебакио спечели единоборство в половината на Борусия, след което комбинира с Матеус Куня, който погледна към вратата и с мощен изстрел от дистанция не остави шансове на Роман Бюрки – 1:0.

 

Три минути след това Махмуд Дахуд предостави чудесно подаване за Ерлинг Холанд в наказателното поле, след което нападателят се строполи на земята и претендира за дузпа, която обаче не бе отсъдена. Нямаше и основания за това.   


В добавеното време на първата част Борусия пропусна златен шанс да изравни резултата. Ройс комбинира с Юлиан Брандт пред наказателното поле, а германецът изведе Рафаел Герейро отляво в наказателното поле. Бранителят пък пусна успореден пас на голлинията за Холанд, който не успя стигне до топката и да я засече в опразнената врата.   

 

Борусия стартира превъзходно втората част и само в рамките на пет минути обърна резултата.

 

По-малко от две минути след началото те изравниха след чудесна комбинация. Тома Мюние комбинира с Ройс, който пък с едно докосване изведе отдясно Емре Джан. Бившият футболист на Ливърпул пусна чудесен пас по тревата, а Холанд го засече на празната врата - 1:1.

 

В 50-ата минута "жълто-черните" вече водеха в резултата. Юлиан Брандт получи в половината на Херта и веднага изведе отдясно Холанд, който напредна в наказателното поле и с чудесен удар прати топката в далечния ъгъл на Шволов за 1:2. Играчите на домакините се опитаха да се изтеглят, за да оставят норвежеца в засада, но такава нямаше. 

 

Борусия просто убиваше съперника си в тези минути, а Холанд стигна и до хеттрик в 62-ата минута. Мартин Платенхарт сбърка фатално, като опита да върне за Омар Алдарете, но го направи изключително неточно. От това севъзползва норевежкият суперталант, който се изстреля на скорост, влезе в наказателното поле, предоля вратаря и реализира, с което покачи на 3:1 и оформи своя забележителен хеттрик в деня, в който беше  удостоен с приза "Златното момче" за най-добър млад играч.


"Жълто-черните" играеха с настроение, като всичко им се получаваше, а Херта изглеждаше, че беше в нокаут двадесет минути преди края на срещата. Холанд комбинира с Ройс пред наказателното поле, който пък разтегли надясно за Мюние. Французинът пусна пас в пеналтерията, където Герейро опита да стреля, но бе блокиран. Все пак, дори и от паднало положение, той успя да отиграе впоследствие топката и да я вкара във вратата на домакините за четвърти път.  


В 79-ата минута домакините все пак върнаха едно попадение. Матео Гендузи спечели доста дискусионна дузпа, след като падна след съприкосновение с Мануел Аканджи, което обаче доста леко. Все пак дузпата бе отсъдена и реализирана от Куня - 2:4.


Секунди след изпълнението на центъра обаче аланд отново беше в прегръдките на своите съотборници. Норвежецът запази добре топката в половината на Херта и комбинира с резервата Джуд Белингам. Англичанинът веднага върна за Холанд, който разстреля Шволов за пети път. Това бе и четвърто попадение за нападателя тази вечер.


В 85-ата минута героят на вечерта Ерлинг Холанд отстъпи мястото си на Юсофа Мококо, който в петък навърши 16 години.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация