Атлетико подчини Барса, грешка на Тер Щеген покоси каталунците (видео)

23:55
Атлетико подчини Барса, грешка на Тер Щеген покоси каталунците (видео)

Атлетико Мадрид надви Барселона с 1:0 като домакин в супердербито от десетия кръг на Ла Лига. Яник Ферейра Караско откри в добавеното време на първата част след грешка на Марк-Андре тер Стеген. 


В третата минута Усман Дембеле проби отдясно и извади полувисока топка в наказателното поле. Там Гризман насочи без забавяне, но го направи над гредата. В петата домакините развиха бърза атака отляво, при която Ферейра Караско подаде назад за Саул, който шутира от 20 метра и принуди Марк-Андре тер Стеген да показва класа с една ръка. В десетата Йоренте проби отдясно, центрира опасна топка, която беше пресечена от Сержи Роберто.


Минута по-късно Анхел Корея хитро изведе Йоренте в наказателното поле и испанецът стреля без забавяне, като топката се отби от напречната греда и излезе над нея. Гостите очаквано владееха по-продължително, а домакините често пресираха много високо в опит да затруднят изнасянето на топката. В 40-ата Жорди Алба намери Меси в наказателното поле, който от малък ъгъл опита да стреля ниско, но Ян Облак се справи и улови.


Секунди преди изтичането на добавеното време за първата част Атлети отбеляза гол след подарък от вратаря Марк-Андре тер Стеген. Топката беше изритана напред, германският страж реши да излезе пред наказателното си поле, но беше изпреварен от Ферейра Караско, който го финтира и насочи в празната врата за 1:0.


В 57-ата Роналд Куман замени Педри и пусна възстановения Филипе Коутиньо. В рамките на същата минута Меси центрира отляво с десния крак към далечната греда, където Клеман Лангле скочи и стреля с глава от пет, но го направи точно в ръцете на Облак. В 59-ата Жерард Пике пострада, след като Анхел Корея падна върху крака му. Каталунският бранител усука лошо коляното си и беше заменен от Сержиньо Дест.  


В 65-ата каталунците развиха хубава атака, топката стигна вдясно за свободния Дембеле, който опропасти възможността с несериозен удар. „Блаугранас“ изглеждаха беззъби в нападение и колебливи в защита. В 72-ата Жоао Феликс остана под топката при опасно центриране отляво. В 82-ата Меси центрира отдясно към Гризман, който стреля с глава, но Облак спаси. В 83-ата Куман замени Гризман и Пянич, пускайки Тринкао и Мартин Брейтуейт.


До края резултатът остана непроменен и домакините се поздравиха с трите точки.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация