Най-лошият старт на Сити от Марк Хюз насам

11:50
Най-лошият старт на Сити от Марк Хюз насам

По-рано тази седмица Манчестър Сити отпразнува новината за двугодишното удължаване на договора на мениджъра Пеп Гуардиола. Партито обаче беше краткотрайно, тъй като в събота вечер "гражданите" претърпяха поражение с 0:2 от Тотнъм на Жозе Моуриньо.

Този резултат остави Сити 11-и във Висшата лига само с 12 точки от първите си осем мача. Това е най-лошото начало на отбора от сезон 2008/09, когато Марк Хюз беше мениджър. Тогава те имаха 10 точки след осем мача.

Манчестър Сити беше поет от "Абу Даби Юнайтед Груп" в края на лятото на 2008 г., предизвиквайки революция в развитието на клуба, като началото ѝ бе дадено с трансфер на играч от калибъра на Робиньо и назначаването на Марк Хюз за мениджър.

Отборът, който беше на разположение на Хюз, обаче беше небалансиран и след като се озова в зоната на изпадащите по Коледа, в крайна сметка завърши 10-ти. Въпреки лошото им начало на кампанията обаче те вкараха 20 гола в първите си осем мача. През настоящия сезон Сити на Гуардиола има само 10 отбелязани гола във Висшата лига. Това е най-лошата резултатност от сезон 06/07 г., когато "небесносините" бяха водени от Стюърт Пиърс. Тогава манчестърци имаха само шест гола в първите си осем мача. Те завършиха на 14-о място през 2007г., като вкараха едва 29 гола през целия сезон (последно място във Висшата лига по този показател) и не успяха да отбележат гол у дома след Нова година.

За отбелязване е, че "гражданите" имаха 22 изстрела (пет в целта) и 67% притежание на топката по време на двубоя в събота срещу Спърс, но въпреки това не можаха да опънат мрежата зад Лорис.

Марк Хюз е уволнен през 2009 г., Пиърс - през 2007 г., а ако Гуардиола не реши бързо проблемите в предни позиции и особено в дефанса, то той може да е безработен през 2021 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация