Тръмп е шампион на Северна Ирландия за трета поредна година

10:19
Тръмп е шампион на Северна Ирландия за трета поредна година

Световният номер 1 Джъд Тръмп спечели Откритото първенство на Северна Ирландия за трета поредна година, след като победи действащия световен шампион Рони О’Съливан с 9-7 във финала на надпреварата в Милтън Кийнс. Любопитното е, че в предишните две години Асото в колодата отново надви Ракетата в решаващия мач за титлата, и то всеки път с резултат 9-7.

Тръмп бе по-солиден в първата сесия, която спечели с 5-3, след което взе откриващите два фрейма във вечерната сесия, за да си осигури преднина от четири фрейма. О’Съливан се опита да се върне в мача, като намали изоставането си на 5-7 и 7-8, но Тръмп не допусна обрат и с брейк от 89 точки затвори мача.

“Седях на стола с преднина от 8-5 и си мислех, че няма как да не получа шанс да затворя мача. След това изведнъж стана 8-7 и той водеше с 30 точки и си помислих, че мога да загубя, без да вкарам нито една топка повече”, сподели след успеха Тръмп, който реализира два сенчъри брейка в мача срещу само един за Ракетата. Тръмп се превърна и в първия играч, който печели ранкинг турнир в три поредни години от Стивън Хендри (Шампионата на Обединеното Кралство 1994-96) насам. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация