Ливърпул с класика срещу Лестър (видео)

10:21
Ливърпул с класика срещу Лестър (видео)

Отборът на Ливърпул се изравни на върха на класирането във Висшата лига с Тотнъм, след като разби Лестър Сити с 3:0 у дома в дербито от деветия кръг на Висшата лига. “Лисиците” бяха лидери преди началото на кръга, а мениджърът на “червените” Юрген Клоп имаше куп проблеми с отсъстващи играчи, но въпреки мърсисайдци тотално надиграха своя съперник и стигнаха до убедителен успех.

На “Анфийлд” домакините упражниха натиск от самото начало и поведоха в резултата в 21-та минута, когато централният защитник на Лестър Джони Еванс си отбеляза автогол с глава след центриране от корнер. Малко преди почивката шампионите удвоиха преднината си с точен изстрел с глава на Диого Жота след добро центриране отляво на Анди Робъртсън. След почивката картината на терена не се промени и след няколко пропуска Ливърпул все пак стигна до трети гол, след като в 86-та минута Роберто Фирмино прати топката във вратата на Каспер Шмайхел с глава след центриране от корнер на Джеймс Милнър.

По този начин Ливърпул вече има 20 точки, какъвто е активът на водача Тотнъм, но “шпорите” са с по-добра голова разлика. Лестър заема четвърта позиция в подреждането с актив от 18 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация