ФИФА обяви най-добрите, ето кои ще спорят за №1 на годината

17:34
ФИФА обяви най-добрите, ето кои ще спорят за №1 на годината

Байерн (Мюнхен) и Ливърпул са с най-много номинирани сред полевите играчи за наградата Fifa The Best. Това е версията на “Златната топка”, която обаче се връчва от световната футболна федерация. Фаворитът Роберт Левандовски, Мануел Нойер и Тиаго Алкантара са представителите на първенеца в Шампионската лига, а Садио Мане, Мохамед Салах и Вирджил ван Дайк са от носителя на титлата в Премиър лийг. Тиаго също е и от Ливърпул, след като през лятото премина на “Анфийлд”. Действащият носител на приза Лионел Меси, Кристиано Роналдо, Килиан Мбапе, Кевин Де Бройне, Неймар и Серхио Рамос допълват селекцията.

Под внимание са взети изявите на въпросните футболисти в националните и клубните им тимове за периода 20 юли 2019 - 7 октомври 2020 г.

Номинациите са направени от спортни специалисти. В гласуването могат да участват и фенове, като посетят сайта на ФИФА. Вотът е разделен на четири равни части между запалянковците (25%), селекционерите на националните отбори (25%), капитаните на тези национални отбори (25%), както и на журналисти (25%). Привържениците могат да гласуват до 9 декември вкл., а два дни след това централата ще разкрие кои са първите трима, без да уточнява позициите им. Официално победителят ще бъде обявен на 17 декември.

Номинираните:
Тиаго Алкантара (Испания/Ливърпул/Байерн)
Кристиано Роналдо (Португалия/Ювентус)
Кевин Де Бройне (Белгия/Ман Сити)
Роберт Левандовски (Полша/Байерн)
Садио Мане (Сенегал/Ливърпул)
Килиан Мбапе (Франция/ПСЖ)
Лионел Меси (Аржентина/Барселона)
Неймар (Бразилия/ПСЖ)
Серхио Рамос (Испания/Реал М)
Мохамед Салах (Египет/Ливърпул)
Вирджил ван Дайк (Нидерландия/Ливърпул)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация