Стартът на Аустрелиън Оупън ще се отложи с 1-2 седмици

17:44
Стартът на Аустрелиън Оупън ще се отложи с 1-2 седмици

Началото на първия за 2021 турнир от Големия шлем Аустрелиън Оупън най-вероятно ще бъде отложено, но само с една или две седмици, разкри министърът на спорта и туризма на щата Виктория Мартин Пакюла.

Миналата седмица се появиха информации, че Откритото първенство на Австралия може да се проведе през февруари или дори март заради пандемията от COVID-19, но според Пакюла отлагането на турнира, който по програма трябва да се проведе между 18 и 31 януари, ще е по-малко. “На масата има няколко потенциални дати. Според мен най-вероятно е турнирът да бъде отложен с една или две седмици. Това обаче не е единствената опция. Както знаете, Ролан Гарос бе отложен с много месеци, а Уимбълдън отменен. Все пак мисля, че е много по-вероятно отлагането да е малко, а не голямо”, коментира Пакюла.

Здравните власти в австралийския щат Виктория, където се намира Мелбърн, се справят добре с ограничението на коронавируса, като през последните 25 дни там няма новорегистриран случай на заразен. Организаторите на Аустрелиън Оупън планират тенисистите и техните щабове да пристигнат в Мелбърн още в средата на декември, за да могат да изкарат задължителната двуседмична карантина, преди да участват в един или два подготвителни турнири в града, след което да започнат участието си на Откритото първенство на Австралия.

Премиерът на Виктория Дан Андрюс предупреди, че тенисистите и техния антураж няма как да избегнат двуседмичната карантина при идване в Австралия. “Останалата част от света гори, така че има карантина за всеки, който пристига в нашия град и щат, това няма как да се избегне. Мисля, че тайминг на провеждане на турнира ще е близък до оригиналния, но тези детайли се доуточняват. Колкото и да е важен един тенис турнир, няма да застрашим нашия коронавирус статус и ще прилагаме само и единствено най-високите стандарти”, каза Андрюс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация