"Играчът, пред когото всеки милионер от съвременната игра трябва да падне на колене и да благодари"

19:34
"Играчът, пред когото всеки милионер от съвременната игра трябва да падне на колене и да благодари"

Въпреки че има относително кратка кариера на най-високо ниво, легендата на Манчестър Юнайтед Джордж Бест е запомнен като един от най-талантливите футболисти за всички времена. Крилото спечели две титли на Англия и веднъж КЕШ с "червените дяволи", преди да напусне "Олд Трафорд" на 27-годишна възраст.

Днес, когато се навършват 15 години от кончината на един от най-обаятелните футболисти в историята, събрахме част от запомнящите се цитати за бившата "седмица" на Юнайтед.

Сър Боби Чарлтън

„Беше райско да гледаш как Джордж играе футбол."

Сър Мат Бъзби

„Умееше да използва и двата си крака, а понякога изглеждаше, че има шест.“

Диего Марадона

„Джордж ме вдъхнови, когато бях млад. Той беше вълнуващ и успяваше да вдъхнови своите съотборници. Всъщност мисля, че бяхме много сходни играчи - дрибльори, които успяха да създадат магически моменти."

Пеле

„Големите футболни критици казаха, че поради техническите си умения той не изглежда като европейски футболист, а по-скоро като бразилски, който танцува самба с топката в краката си.

„До ден днешен Джордж Бест е несравним и техническите му умения никога няма да бъдат забравени.“

Йохан Кройф

"Това, което той имаше, беше уникално, не можеше да го научиш."

Гордън Банкс

„Джордж беше един от най-талантливите и надарени играчи, срещу които някога съм имал привилегията да играя през цялата си футболна кариера.“

Хари Реднап

„Джордж беше най-добрият футболист, когото съм виждал. Той беше просто специален талант. Бест беше просто най-добрият. Най-великият. Знаеше, че играчи излизат на терена, за да го наранят. Те не можаха да се доближат до него."

Пат Дженингс

„Той беше най-добрият играч, със/срещу когото съм играл. Ценя спомените си за него, въпреки че понякога той ме правеше да изглеждам доста глупаво. "

Франц Бекенбауер

„Джордж Бест беше един от най-талантливите играчи за всички времена и може би най-добрият футболист, който никога не е стигал до финалите на голям форум.“

Сър Алекс Фъргюсън

„Джордж беше уникален, най-големият талант, който нашият футбол е създавал.“

Джо Мърсър

„Изглеждаше невъзможно да го нараниш. Всякакви се опитваха да го сплашат."

Еузебио

„Бърз и интелигентен. Сега няма играчи като него и никога няма да има. Той имаше фантастични умения и въображение, беше бърз и страхотен дрибльор."

Джими Грийвс

„Джордж беше най-добрият шоумен."

"Той беше първият истински съвременен футболист - този, пред когото всеки посредствен милионер от съвременната игра трябва да падне на колене и да благодари."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация