ВАР отново лиши Ливърпул от заслужена победа (видео)

17:21
ВАР отново лиши Ливърпул от заслужена победа (видео)

Отборът на Ливърпул излезе еднолично на върха във временното класиране на Премиър лийг, след като завърши 1:1 Брайтън като гост в двубой от 10-ия кръг на първенството.

Диого Жота (60') откри резултата, като това беше девети гол за португалеца в 14 мача с екипа на мърсисайдци. В добавеното време Паскал Грос изравни от дузпа, отсъдена след намесата на ВАР и оспорена бурно от мениджъра на гостите Юрген Клоп.

Още два гола на шампионите бяха отменени заради засади след употребата на ВАР, като първата бе невидима за окото, но графиките на технологията доказаха, че Салах е бил може би с милиметри зад отбраната. Домакините пък пропуснаха и една дузпа през първата част. 

Ливърпул отстъпваше по голова разлика на Тотнъм преди началото на кръга, но сега вече има една точки пред "шпорите", които утре имат тежко гостуване на Челси на "Стамфорд Бридж". 

Лошата новина за мърсисайдци бе, че и този мач не мина без поредната контузия в състава. Този път универсалният Джеймс Милнър получи разтежение и напусна принудително терена 20-ина минути преди края.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация