Историята зад трогателната почит на Севиля към Марадона

14:30
Историята зад трогателната почит на Севиля към Марадона

В събота вечер играчите на Севиля излязоха на терена на  "Ел Алкорас" облечени в специални фланелки за мача им с Уеска. Всеки футболист носеше екип с номер 10, чийто дизайн е вдъхновен от фланелката, която Диего Марадона е носил през сезон 1992/93 г. в знак на почит към аржентинския футболист. Марадона беше видян публично с този екип за първи път по време на приятелска среща с Байерн Мюнхен, играна на "Рамон Санчес Писхуан" и в деня, в който получи зелена светлина от ФИФА да подпише с андалусииците.

Диего Марадона почина в сряда в дома си в Буенос Айрес на 60-годишна възраст, след като получи инфаркт. От мнозина той е смятан за най-великия футболист на всички времена, а Севиля е един от шестте клубни отбора, които той представляваше.

Смъртта на Марадона има особено голямо въздействие върху бившите му съотборници, които все още работят в Севиля, като Мончи и Хуан Мартагон.

Настоящият спортен директор на Севиля обясни мотивацията за почитта към Марадона пред Марка.

"Като един от шестте отбора, за които Диего игра, беше логично и честно да излезем извън рамките на почитта, която му бяхме оказали през последните часове, и да направим нещо подобно", каза Мончи.

„Нямаше нищо по-добро това да излезем на терена с фланелка, която да ни напомня за времето, когато Диего играеше за нас.“

Минутата мълчание бе безупречно спазена както от играчите, така и от персонала на Севиля и Уеска, прекъснати само от музиката на аржентинската легенда Карлос Гардел.

Севиля спечели мача с 1:0 благодарение на късен гол на Юсеф Ен Несири. Успехът ги изкачи на пето място, само на точка зад Реал Мадрид.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация