Жестока катастрофа на Грожан прекъсна ГП на Бахрейн (видео)

17:01
Жестока катастрофа на Грожан прекъсна ГП на Бахрейн (видео)

Жестоката катастрофа прекрати надпреварата за Гран При на Бахрейн във Формула 1 само три завоя след нейното начало.

Пилотът на Хаас Ромен Грожан изгуби контрол над своя автомобил и се блъсна челно в металната бариера, като ударът буквално раздели колата на две части. Заради това приблизително 110 килограма гориво се изляха на земята и се възпламениха, което не остави друг избор освен моментално прекъсване на състезанието.

Самият французин излезе бързо от колата, като по първоначална информация той има само леки изгаряния по ръцете и глезените си.

До инцидента се стигна, след като Грожан се опита да премина на по-вътрешна траектория, но се докосна с болида на Даниил Квят, което го отпрати в мантинелата. На място веднага пристигна медицинския автомобил, който прави първата обиколка заедно с пилотите, като д-р Гари Иън Робъртс и пилота Алън ван дер Мерве асистираха на пилота да излезе от колата и в потушаваните на пламъците.

По предварителните кадри може да се заключи, че животът на французина бе спасен от въведения през 2018 година „ореол“ около кокпита и глава на състезателите.

Освен изгарянията, Грожан се предполага, че има и травми в ребрата, което потенциално може да сложи предварителен край на неговия сезон. Той бе отведен с хеликоптер до болницата в столицата на Бахрейн – Манама.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация